• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam415
Toplam Ziyaret2395634

Kalp; herşeyi bilir

22/10/2022

kalp beyin ve zeka

matematikkafe.com
 

KALP; Herşeyi Bilir


İnsan kalbi, diğer organlara göre en güçlü elektromanyetik alanı üreten bir organdır. (Örneğin; Kalbin manyetik alanı beyninkinden beş bin kez daha güçlüdür.)

Kalbinizin bu 
elektromanyetik alanı vücudunuzdan birkaç metre uzaktan ölçülebilir ve duygularınızla ilişkili olarak değişir. Elektromanyetik alan hakkında bilmeniz gereken en önemli nokta, vücudunuzdaki her organ ve hücrenin bir enerji alanı oluşturmasıdır. Depolanan bu bilgiler vücudunuzdaki her organı ve hücreleri etkiler.
 
Bu, fetusta ilk işleyen organın kalp olmasının nedeni olabilir mi?

Kalp kendi zekasına sahiptir, bu nedenle bazı nörokardiyologlar kalpten "kalp-beyin" veya "beşinci beyin" olarak söz etmektedirler.

Araştırmacılar, kalbin rolünün sadece kan pompalanmasıyla sınırlı olmadığını kanıtlayan deneyler yaptılar. Onun bir aklı olduğuna ve gerçekliğin algılanmasında önemli bir rol oynadığına inanıyorlar. Yani bizi birbirimize ve evrene bağlayan ana araçlardan biri olarak görüyorlar.
 
Geleneksel bilim bizlere, kalbin ana rolünün kanı vücudun tüm sistemlerine pompalamak olduğunu öğretti. Kalbin bu tanımı çok doğru değildir. Kan pompalamanın yanı sıra, kalbin kendi zekası da vardır. Kalp hücrelerinin yüzde 60 ila 65'i kas hücrelerinden değil nöron hücrelerinden oluşur. Bu keşif, kalbin beyne benzer şekilde çalıştığını ve bazı şekillerde beyinden daha üstün olduğunu ispatlar. Bu, kalbin, gebelikten sonra ilk işleyen organ olmasının nedeni olabilir. Gebelikten yaklaşık 20 gün sonra kalp çalışmaya başlar, ancak beyin yaklaşık 90 gün sonrasına kadar işlev görmez.
 
Kalp, Beyin ve Hisler

Bazen beyin ve kalbin karşılıklı muhalefetle çalıştığı söylenir. Sürekli düşüncelerimize mi yoksa duygularımıza mı daha fazla önem verme kararsızlığındayız. Akılcı insanlar, zihin kararlarının, en güvenli veya en düşük risk taşıyan hesaplanmış çıkarımlar yaptığını söylerler.

Öte yandan yürek, sezgilerimize bağlanarak, en iyi olanı hissetmemizi sağlar. Bunların birinde yani yalnızca zihin ya da yalnızca kalpten faydalanmak başımıza bela açabilir. Ancak ikisinin dengede kullanılması kişiye büyük netlik getirir.

Kalbi takip etmek, açık bir mantık olmadan bir yol çizmemize izin vermek demektir. Bu organ, bir sezgi ya da rehberlik hissi verir. Duygularımız, mantığın ötesinde dünyayı anlamamıza yardımcı olan şeydir ve bu yüzden bunlar, ruhsal tarafımızı anlamanın anahtarıdır.
 
Kalp Nasıl Dünya Barışının Kilidini Tutuyor?

Kalplerimizle nasıl düşüneceğimizi öğrendiğimiz zaman başkalarını anlamak ve onlarla uyumlu yaşamak bizim için daha kolay hale gelir. Bu nedenlerden dolayı, kalp insanlığı birleştirmek ve dünya barışını elde etmek için gerekli anahtarı elinde tutuyor.

Çeviri: Kıvılcım Türkay
themindunleashed.com/…/how-the-human-heart-functions…

Kalp matematiği nedir?, Kalp mi daha önemli yoksa beyin mi?, Kalp beyin ilişkisi, Kalp düşünür mü
3041 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın