• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam4
Toplam Ziyaret2393696

Gençler matematiği tartışıyor

13/11/2022

gencler-matematik-konusuyor

matematikkafe.com

GENÇLER MATEMATİĞİ TARTIŞIYOR! (1)

(anaconda)–Matematik ile aramda sanki büyük bir savaş var… Matematik dersinde bulundugum zaman veya matematik testi çözeceğim zaman bana tuhaf şeyler oluyor… İlk önce titreme başlıyor sonra terleme ardından baş dönmesi ve biraz daha zorlarsam bayılıyorum… Dershanede oluyordu bu olay cok sık olmaya başladı, matematik derslerine girmemeye basladim. Zaten matematigim iyice kötü iyice kötüleşti… Bu psikoloji ile sınava girdim denemelerden de daha kötü bir sonuc aldım… Psikiyatriste gittim ilk prozac ardından başka bir hap verdi ama o zamandan beri matematik ile ilgili bişi yapmadım. Geçti saniyorum ama bir daha matematik ile ilgili bişi karşıma çıkarsa yine bu sorunların olmasından korkuyorum. Psikolojik bir hastalik olarak görüyorum ve bunun caresini aryorum…

Yardım eder misiniz. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

cimcime bekliyor)–merhaba anconda.. ben liseyi bitireli 4 sene oldu, artı lise süreci dahil bu zamana kadar hep çalıştım. Ders kitaplarıyla aram yoktu.. derslerlede öyle..zaman bu zaman oldu bir de şu öss ye bir girelim bakalım neymiş dedim. dersaneydi, eski notlardı derken ben bile kendime hayret ettim meğer matematik dahil olmak üzere ne kadar zevkli ne kadar eğlenceliymiş şu tırstığım dersler… (YKS ye girdim, istediğim yere yetmiyor yada kıl payı yetiyor o ayrı) kendinde belirtmişsin zaten “matematik sorusu çözeceğim zaman…” demişsin. Bilinçaltını matematikten korkmaya ve onunla ilgili başarısız olacağına dair yönlendirmişsin bir şekilde!!

Bunu aşmak senin elinde.. senden daha fazla matematik yapanların belki senden eksiği var fazlası yok emin ol.. Ön yargı bu başka bişey değil.. inatlaşman gerek, üstüne gitmen.. şöyle düşün; “şu iki satır soruyu mu yapamıycam” meydan oku… hiç bir başarı tesadüf değilse madem sende oturup bekleme. Hatta hemen bir kalem kağıt ve çözümlü test soruları al eline ve başla. İnanki zor değil.. inceldiği yerden kopsun..!

(anaconda)–Matematiğin zevkli olmasına bişey demiyorum. Benim kanaatimcede zevkli fakat bende değişik bir etki yaratiyor işte… Ben onun üstüne ne kadar gidersem sanki oda benim üstüme o kadar geliyor gibi geliyor ne oluyor anlamıyorum Her neyse okul başlasında kim daha cok inatçıymış göstercem, sanada cok teşekkür ederim cimcime bekliyor, biraz olsun içimi rahatlattın.

(Cimcime bekliyor)-haa şöylee… bana günümü göstermeni sabırsızlıkla bekliyorum.

Dertli kız-matematikle benim aramda hiç iyi olmadı yıllardır kpss ye girdim kaç kez. düşük puanlar alıyorum. Sözelin çoğunu yapıyorum ama matematikten tek bir soru bile çözemiyorum o yüzden 80 den fazla puan alamıyorum…

(yağmurbulutu)– Matematik fobisi olanlardan biride benim.. Aöf işletme okuyorum ve 5 yıldır matematik yüzünden 3. sınıfa geçememiştim. 2. kursa gidişimdi bu sene.. Dedim yapıcam ben bunu, ki ilk okuldan sonra matematiğin m sini bilmeden geçtim. Hiç bir alt yapım yok.. İnan kursa da 2. gidişim olduğunu duyanlar epey gülmüşlerdi.. ama ben artık bu korkutucu fobimi yenmek zorundaydım yoksa okulum bitmeyecekti..

İlk okula giden bir çocuk gibi sil baştan yaptım.. Her gün çalıştım, tekrar ettim.. ve gördüm ki nefret ettiğim şey aslında çok zevkliymiş.. Bulmacadan bile daha zevkli.. Beni artık hızlı ve akılcı olmaya , mantık yürütmeye başladım. Matematik insanın zihnini geliştiriyor bence.. Hatta matematik dersini vermeme rağmen konuları tekrar kararı aldım.. Unutmamak için, hatta sınıfın en iyileri arasına girdim.. Düşünebiliyormusun. Hoca bir şey sorduğunda bir tek ben cevap veriyordum.. İnan her cevap verişimde daha da üzerine gittim korkumun ve bu inanılmaz bir duygu. Bence korkmayı bırakmalısın.. Evet bu çok zor ama ben başardım.. Sende başarabilirsin.. Kendine inan ve çalış..

(hades 17)-ya ben de tam bir matematik düşmanıyım matematiği yapamıyorum imkansız bişey 4 netin üstene sanki çıkamıyorum testi bile çözmek içimden gelmiyyor. Ama türkçe tarih kimya fizik coğrafya hepsini yapabiliyorum şaka gibi ama matematik kelimesini duyunca korkuyorum bu benim bilinçaltımdan gelen bişey. Ailemin matematik düşkünlüğü benim küçükken yapamamdan kaynaklanan bişeydi sanırım şimdide yapmaya çabalıyorum umarım 2 seneye kadar matematiğimi düzeltirim yoksa üni.hayallerim suya düşer.

(sanal prenses)–Diğer arkadaşların yazdıklarını okumadım ama ben matemetiği çok seven biri olarak üzerine gitmelisin diyorum.
İlkokul 3 teyken öğretmenim tahtaya yazdığı problemi çözene kanaat notu olarak 5 vereceğini söyledi. Herkes uğraşmaya başladı ben hariç. Çünkü çözemeyeceğimi biliyordum. Ama 5 almayı da çok istiyordum. Bir süre baktım öyle etrafıma. Bu arada öğretmenim beni çok severdi. Yanıma geldi ve sen neden yapmuyorsun dedi. Çözemiyorum ki dedim. Aldı kalemimi eline. İlk adımı yazdı. Bundan sonrasını da hadi sen yap dedi. Ben de tüyoyu almıştım. Başladım yapmaya. Ama sonucu bir türlü bulamadım.
Hocam yine geldi yanıma ve sonucu bulacağım son adımı da yazdı defterime ve bana da 5 verdi. O günden sonra ben matematikle barıştım. Kardeşlerim benden küçüktür. Annem babam da onların problemlerini çözecek kapasitede değildir. Hepsinin matematik sorularına yanıt veriyorum hala. Anlatarak çözüyorum. Hatta ben şu anda onlardan ayrıyım yani başka bir şehirde. Kardeşimin bir tanesi dershaneye gidiyordu ben taşınırken. Ve ilk telefonunu çözemediği problemi sormak için açtı! Canım kardeşim en iyi benden öğreniyordu çünkü ne okuldaki ne de dershanedeki öğretmenlerini bir süre benim yerime koyamadı taki ben onu bir daha beni soru sormak için arama öğretmenlerine sor diye uyarmama kadar.

(sgsa)-matematıği seven ve sorularını zevkle cozen bırı olarak bende uzerıne gıtmenı onerıyorum.zor oldugunu dusunme ve kendını o sekılde sartlandırma.emınımkı bırcok kısı matematıgı zor olduguna sartlandırdıgı ıcın yapamıyor ya da basaramıyor demem daha ıyı olacak.kendını rahat bırak korkma uzerıne gıt kararlı ol bu konuıda emınım basaracaksın oncelıkle kendını ınandır buna.ve basarı haberlerını almak ıstıyorum artık halledınce matematıgı haber verırsın bızlere basarılar….

(dpkroses)-bende matematiği çok sevenlerdenim ve özel ders de verdim iki -üçyıldır.ama öğrencilerin çoğu önyargıyla yaklaşıyor, yapamıycam sevmiyorum, daha ders anlatmaya başlamadan kalın bir duvarla karşılaşıyor insan. konu anlatmaktan çok motivasyonla uğraşıyorum,seninki biraz aşırı olmuş, titremeler falan.yapamazsın diye birşey yok,sadece istemek ve azim, altyapın eksikse temel konulardan başla çalışmaya, zaten öğrendikçe zevk almaya başlarsın. ama bir konu daha varki bazıları sözelde bazıları sayısalda daha başarılı olur.bu yadsınacak bir durum değil.sen çalışarak sorunları halledeceksin.
KAYNAK:http://www.paniknet.net/Forums

GENÇLER MATEMATİĞİ TARTIŞIYOR ! ( 2 )

BÖLÜM: ( 1 )

Müzeyyen Değirmenci- Matematiği sevdireceğim: Müzeyyen Değirmenci 1. sınıf öğrencisi. Matematik öğretmeni olmak istiyor: ‘Matematik genellikle öğrenciler tarafından sevilmeyen bir ders. Bana bu dersi ortaokul öğretmenim sevdirdi. Ben de ileride başkalarına sevdirebilirim diye düşünüyorum.’ Hedefi Boğaziçi Üniversitesi’ne girmek. En büyük amacı ise geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek. KAYNAK:aksamgazetesi/ torpil.com 20 Aralık 2003 Cumartesi

Hami 10– hoca iyiyse matematiği sevdirebilir onun dışında imkansız.. 10 yıl nefret ettim matematikten son 6 ay gelen hoca resmen sevdirdi bana.

filinta–Konu dikkatimi çekti. Nedeni matematik dersini sevdirilenlerdenim. İlk eğitime başladıgım yıldan itibaren matematik dersi hep sıkıcı geldi nedeni başaramamaktı.Aslında Başaramamak değil ders sıkıcı geliyor dinlemiyormusuz buymuş.7. sınıfa kadar matematık derslerınde hep basarısızdım.7. sınıfa gectım ve o yıl baska okula gidecektim.Neyse o Yıl başladı ve Yeni matematik Öğretmenimiz derslerde oldukça samimi biriydi. Bayandı ve Hiç kimseyi derste kastırmıyor ve zor durumda bırakmıyordu.BU ılımlı yaklaşımı sayesinde onu ilgiyle dinlemeye başladım.Az buçuk matematikten anlamaya başladım sayesınde.İlk yazılıdan hıc unutmuyorum 55(3) not alınca cok sevınmıstım. Ruyamda gorsem ınanmazdım benım bır gun matematıkten kendı cabamla ıyı not alacagım.Yaşadıgım bu olay size belki bir örnek olur diye düşündüm ve yazdım saygılar..

01 Adana-Benim ilkokuldan itibaren matematiği sevmememin nedeni işlemesi gerekenden daha fazla matematik işlemesi; resim, müzik, beden, çesto gibi derslerin yerine matematik dersini işlemesiydi. Bu yüzden hiç sevmedim ve bu ortaokul ve lisede zayıf olmasına ve hatta lise 2’de 0 notu olmasına neden oldu. Eski kafalar ve geri kalmış bir eğitim sistemi bunlara sebeb oluyor. Bu yıldan sonra değişen eğitim sistemi artık öğrenci merkezli ve öğretmenin sadece rehberliği önderliğinde çocuklarımız matematik dersini bile artık tartışarak, fikirlerini açıklayarak öğrenecekler…

mafit-Yazılan bütün yanıtları okudum. Ben daha genel bakmak istiyorum. Öncelikle bir arkadaşımın yanıtı çok hoşuma gitti. “Eğitim fakültesini bitirmekle öğretmen olunmuyor” çok güzel söylemişsiniz ancak hiç bir öğretmen fakülteye girmeden önce ya da ÖSS öncesinde psikolojik testlere tabii tutulmuyor. Eğitim konusuna yatkınlığı ölçülmüyor. Bildiğim kadarıyla bu bütün fakülteler için de geçerli. Sadece ÖSS den gereken puanı almanız yeterli. Yanlış önce burada başlıyor. İnsan sevgisi olmayan, iletişim becerisi olmayan, kendisi ile barışık olmayan insanların öğretmen, doktor gibi mesleklere alınmaması gerek diye düşünüyorum.

Matematik konusuna gelince; Matematik daha ilköğretime başlamadan öğrencilerin korkulu rüyası haline getirilmiş, getiriliyor. Yetenek konusuna katılıyorum ancak konuların küçük lokmalar halinde verilmesi ile bu sorunun da çözülebileceğine inanıyorum. Düşünsenize ağzına koskoca bir dilim ekmeği alan biri bunu yiyemeyeceği için çıkarmak zorunda kalır. Fakat küçük lokmalar olursa sorun yaşamaz. Derslerde konu anlatımları da bu şekilde yapılırsa öğrenci korkmayacak, güven kazanacaktır. Merdivenin ilk basamağını çıkamayan bir çocuğa önce ilk basamağı çıkmayı öğretirsiniz, merdivenin tamamını değil…Öğretmenin kendini ve dersini sevdirmesi kesinlikle çok önemli. Kendimizde pay biçelim bizler de öğrenci iken hangi derslerimizin notları daha iyi idi?Herkse kolay gelsin, ümidimizi yitirmeyelim…

caneglor–-4, sınıfım insallah seneye matematik öğretmeni olcam ve öğrencilerime ilk önce matematiğin mantığını anlatcam. formul ezberleterek matematik sevilmez.ve formul ezberlenmeden mantıkla her soru çözülür lisede.önce neyi neden yaptılkarını anlamalılar ve ara işlemleri atlamadan konular anlatılmalı bence
KAYNAK:http://www.frmtr.com/ogretmenler

BÖLÜM: ( 2 )

amedi-arkadaşlar bence matematik korkusunun en büyük nedeni dersi öğrenciye sevdiremeyen gıcık hocalar. ben ortaokuldayken matematiğim “0” idi. Ama lise’de öğretmenim bana öyle matematiği sevdirdi ki şu anda matematikte hiçbir sorun yaşamıyorum. ama her nedense türkçe öğretmenlerim ve tarih öğretmenlerim bunu yapamadılar. DGS’de de en büyük problemim türkçe soruları…

dawsoft–evet arkadaşlar hepimiz matematiği seviyor fakat bazen elinden çok çekiyoruz.ben lise 1 deyken matematiği bana çok sevdiren bir hocam vardı saolsun matematiği onunla çok sevdim ama sonra teknik liseye geçtik geldi kendini bilmez kıl bir kadın matematiği trajik yaptı çıktı benim en sevdiğim matematik nefret ettiğim ders haline geldi ne yapalım bizim bahtımız böyleymiş ama matematiğin insan hayatında vazgeçilemez bir yeri var bilgisayardan tutun elektronik ve en basiti bakkalda bile matematiksel işlem yani matematiğe de su gibi ihtiyacımız var ama ben inanıyorum yeni nesil öğretmenlerimiz öğrencilere matematiği sevdirecek.
ha bu arada matematik de bir noktadan sonra zorlaşıyor ama o noktaya zaten herkesin gelmesine gerek yok.
KAYNAK:http://www.dikeygecis.org

BÖLÜM: ( 3 )

Blue-öğrencilik hayatımda matematiği hiç sevmemiştim. hele de ortaokulda. lisedeki öğretmenim bana sevdirdi matematiği. inadına da muhasebeci oldum düşünsene. hesap kitap sevmeyen ben muhasebeci oldum.
Kaynak:http://www.turkboard.com/

BÖLÜM: ( 4 )

Alirıza Tatlıelma:Değerli Hocam Cengiz BEKAR”haberini okudum.Ne yalan söyleyeyim,taa 1981-1982 yıllarındaki 2-D ve 3-D sınıfları ile FATSA ORTAOKULU yıllarına döndüm. Alanına hakim, beyefendi, vakur ve disiplinli bir hocamdı. Herkes tarafından bilinen bir aşikarlık vardır. Matematik sevilmez; O, Bize matematiği bir ders değil de bulmaca kıvamıyla sevdirdi. Galiba Öğretmen olmamızın da birçok sebeplerini oluşturdu. Saygıyla eğiliyor, sağlıklı hayat temenni ediyorum…
KAYNAK:http://www.gunesgazetesi.net/

BÖLÜM: ( 5 )

Selim-–Matematik bir buluş mudur yoksa bir keşif mi? Bu sorunun cevabı çok kolay insanlar eskiden beri bunu düşünmüşler ve matematiğin insanlar tarafından bulunmadığını anlamışlardır.Yani,matematik bir keşiftir.
Ben şahsen matematiği çok seviyorum.Eskiden sevmezdim fakat şimdi Nazmi Çilik diye çok değerli bir öğretmenim var.Beni matematiğe o sevdirdi.Aslında matematik çok kolay.Onu gözünde büyütenler için zor dur matematik.
Kaynak:http://selimcil.8k.com/matematik.htm

GENÇLER MATEMATİĞİ TARTIŞIYOR! ( 3 )

karavanabatu–Batuhan Bayrakçı— Matematik İyi ama bi de yapabilsem : (Selam arkadaşlar. Uzun süredir bi sorun yaşıyorum. Matematik ile biraz sorunluyum başlıktan da anlayacağınız. Aslında çok seviyorum sayılarla oynamasını ama bazı konuları beni iyice soğutuyor matematikten. Burada sayılar, kesirler gibi somut konulardan bahsetmiyorum. Trigonometri, fonksiyon, logaritma, karmaşık sayılar (cis), diziler gibi lise2 ağırlıklı konulardan bahsediyorum.

Sorunlarımı anlatmak gerekirse mesela trigonometride bazı şeyleri biliyorum yalnız konunun bazı yerleri çok anlamsız gibi duruyor, daha doğrusu bizim kitaplarımızda eksik anlatılıyor(diye düşünüyorum). Adam kitapta formülü veriyor direk soruya geçiyor devam ediyor. Okulumuzdaki en başarılı öğrenciye bile trigonometri dediğinde aklına sadece ne zaman, kim tarafından, ne amaçla çıkarıldığı belli olmayan, bol miktarda formül içeren bi ders geliyor.

Bu konulara alışmak için bir çok yol düşünüdüm. Bunlardan biri C gibi bi dili öğrenip matematiksel düşünme gücümü geliştirmek. Algoritma kurmayı geliştirmek. Ama o kadar zamanımda yok açıkçası. Kısaca sorayım, bu derslerde sorun yaşayan arkadaşlar var mı? Yapan nasıl yapıyor? Bu konuyu öğrenmek için sadece okul kitapları yetiyor mu? Aramızda ezber yapmadan sadece mantığı kavrayarak bu işi söken var mı? TEŞEKKÜRLER

PsyX –– Yapan calışmadan yapıyor efendim. Dersde görüyor, sınavına giriyor, işine bakıyor.

gok_tengri –trigonometri yüzünden matematikten soğumamaN İçin matematiğe aşık olman gerekir. Benim de matematiğim iyi sayılır ama trigonımetri gibi konulara girmediğim sürece

HunTER –– Garıp.. Benımde en cok sevdıgım konuydu trıgonometrı.. O sınavdan 95’mı ne almıstım.. Bu bırazda hocayla alakalı sanırım.. Bıze trıgonometrı dersını veren cok tatlı bır kadındı (sevımlı, kıbar, sevecen anlamında).. O yuzden butun sınıf o dersten cok hoslanmıstık.. (gercı sımdı hepsını unuttum ama..)Yanı.. Senın konularla degılde, hocalarla bır sorunun olabılır..

Not: Ben yerınde olsam evde senı zorlayan konuların agırlıklı olarak kullanıldıgı bır yazılım gelıstırırdım.. Mesela bır grafık (chart) sınıfı olabılır.. Bunu yazarken bol bol trıgonometrı, fonksıyon, logorıtma kullanıcaksın..

karavanabatu–Batuhan Bayrakçı — Bi de çelişkiye bakın ki ben üniversite tercihlerimin hepsini bilgisayar müh. yapıcam. Matematiğin çok kullanıldığı bi bölümlerden. Haliyle iyi olması lazım matematiğimin. HunTER bu chart sınıfı hakkında bilgi alabileceğim bi adres verebilir misin? Her dilde geliştirilebilir mi? Mesela bu aralar JS ile uğraşmaktayım, js ile oluyorsa iyi olur.

Ekleme: Hoca ile ilgili bişi yazmadan geçemeyeceğim . Okulda onu seven biri varsa ben de o çocuğu sevmem, kısaca tanımladım

scripter –Cevizci – Garip… bana matematigi sevdiren trigonometri oldu.

karavanabatu — Batuhan Bayrakçı – Aslında ben burada sadece trigonometriden bahsetmiyorum. Bunların içinde diziler var, fonksiyon var vs.

karflake — Ryu — 1– Eğer imkanınız varsa özel ders al. Alternatif olarak dersanelerin hazırladığı cd setlerini kullanabilirsin. Özellikle önceleri Akademedia, sonraları Vitamin adıyla yayınlanan sete bir bak.

2-En azından trigonometrinin temelleri için oks kitaplarından konuya başlayabilirsin. Hem anlatımları ayrıntılıdır, hem de soruları basit olduğundan kendine güvenini geliştirirsin.

3-Bir de soyut konular zor geliyorsa, bir ilişki kurup onları somutlaştır. Mesela iç açıortay ve dış açıortay teoriminde şöyle bir yöntem var.

İlk üçgendeki iç açıortay teorimininde, durumu çizgilerle ifade edince, ters duran bir kalbi görebiliriz.
İkinci üçgendeki dış açıortay teoreminde de çizgilerle çalışınca, hilali açıkça görebilirsiniz. Hilalin ağzı her zaman dış açıortay tarafına bakar.Bu tip ilişkiler bulmaya çalışabilirsin.

sinoo –Eski Cevizci –önemli olan ilişkiler kurarak birşeyler yapmaya çalışmak, sonuçta herşey insanın kendisinde bitiyor. örneğin, benim matematik hocam ders anlatmasını bilmezdi, sadece konuyu tahtaya yazar ve hemen geçerdi. ama şuan matematiği çok seviyorum (hatta en sevdiğim derstir) ve geçtiği bütün konuları da hemen hemen iyi biliyorum diyebilirim.

KaravanaBatu —Ben de çok seviyorum matematiği ama öss nin yaklaşması, konuların çokluğu açıkçası biraz soğutuyor. Yani önümde sınav olmasa eminim daha iyi öğrenirim.Karflake öneri için sağol. Ben de bazı yerlerde böle yapıyorum mesela cota=cosa/sina formülünü aklımda “Cot’un ‘co’ su ile cos’un ‘co’ su birbirine yakın olmalıdır” şeklindeki şeylerle tutuyorum.

DotNetKid –“Aspkid” — sadece trigonometriyi değil, matematiği başarmak için ona aşık olmak gerekir. aşık olmak için de, başarılamayan konunun üzerine cok düşüp oncelikle az da olsa bişeyler başarmak gerekir. bu da azmin devamlılığı için onemli. insan başaramadıgı bişeyi bırakıveriyor. ama aslında başaramadıgında değil de başarmak için gerekli azim konusunda sabrlı olmadıgından.. başarma süreci de tabii ki konuya ( zorluguna vs.. ) gore değişiyor. bunun için konu eğer ugrastıran cinsten ise biraz sabırlı olmak gerek.

Formulü akılda tutmaya gerlince; bence “Cot’un ‘co’ su ile cos’un ‘co’ su birbirine yakın olmalıdır” türden çalışmalar fayda değil zarar getirir. matematige aşık olmak için onunla yatıp kalkmalısın. bunu yapmak kolay, cünkü çalıştıkça; ogrenme, matematiksel zeka, calışma azmi, calışma zevki arttıgı için daha bir baglanıyor insan matematige.. bu duruma gelen biri de formulleri aklında tutması için baska yollara ihtiyacı olmaz.
 
nacizane kendimden bir ornek vereyim matematik konusunda:
 
– lise 3 e kadar matematik konusunda ( abartmıyorum ) sadece dört işlem bilen biriydim,
 
– orta ücte yine matematigim 2 düştüğü için babamın sorusuna karşı babama; ” ben biraz ozurluyum galiba kafam basmıyor. ben avukat olucam, avukat olmak için sözel bölümden ünv. sınavına giriliyormuş, ve sozelde matematik onemsizmiş ” diyen biriydim.
lise 3 e gececeğimiz sene yaz tatilinde lisemizin 4 seneden 3 seneye düstüğünü ögrendiğimde sok oldum. sınava kaldı 1 yıl. hedefi olan ama aynı zamanda tembel bir ogrenciydim. yani boş. hatta ogrenci demek bile abes. sayısal olan tüm derslerde zayıftım. kimya, fizik.. matematigi sevmezdim. ama fiziği dahi, hiç bilmememe rağmen cok severdim. yani kısacası benim tek sorunum tembellikdi.
lise 3 ün en basında matematik calışmaya basladım. sıfırdan orta bir konuları.. polinomlara gelene kadar hocaya hiçbir şey danışmadım. gerek olmadı. sıfırdan ciddi bi şekilde calışınca ve basarınca ( ki azimden sonra başarı kacınılmazdır ) müthiş zevk almaya basladım.
neyse fazla uzattım.. matematik; trigonometri, fonksiyonlar, limit türevle başlıyor. öncesi alfabe..ciddi bir çalışmayla hiç bilmeyen biri trigonometri & fonksiyonlara kadar 1 ayda gelebilir. yani orta birden lise ikiye kadar olan tüm konular.. başarılar… (Sormak bilginin yarısıdır.. )
gok_tengri –– ( ” DotNetKid, mesajından alıntı: – lise 3 e kadar matematik konusunda ( abartmıyorum ) sadece dört işlem bilen biriydim,
– orta ücte yine matematigim 2 düştüğü için babamın sorusuna karşı babama; ” ben biraz ozurluyum galiba kafam basmıyor. ben avukat olucam, avukat olmak için sözel bölümden ünv. sınavına giriliyormuş, ve sozelde matematik onemsizmiş ” diyen biriydim.
lise 3 e gececeğimiz sene yaz tatilinde lisemizin 4 seneden 3 seneye düstüğünü ögrendiğimde sok oldum. sınava kaldı 1 yıl. hedefi olan ama aynı zamanda tembel bir ogrenciydim. yani boş. hatta ogrenci demek bile abes. sayısal olan tüm derslerde zayıftım. kimya, fizik.. matematigi sevmezdim. ama fiziği dahi, hiç bilmememe rağmen cok severdim. yani kısacası benim tek sorunum tembellikdi.
lise 3 ün en basında matematik calışmaya basladım. sıfırdan orta bir konuları.. polinomlara gelene kadar hocaya hiçbir şey danışmadım. gerek olmadı. sıfırdan ciddi bi şekilde calışınca ve basarınca ( ki azimden sonra başarı kacınılmazdır ) müthiş zevk almaya basladım. ”)
Doğrudur benim ilkokuldan sonra ortaokulda ve lisede matematiğim sınavlarda ve doğal olarak karnemde 1 veya 2 idi. Liseyi bitirdiğim sene öss ye girdim matematikten 5 netim vardı. Bir senelik çalışma sonrasına öss ye 2. girişimde 30 netim vardı.2 sene evvel kpss ye girdim 30 matematikten 30 netim vardı. Eğer antipatik olarak bakmıyorsan bi derse çalışınca oluyor.
BeLovED –Çizim Aşığı — 2 sene önce liseden mezun oldum.Lisede bu söylenilen konuların hiç birini görmedim.Daha sonra Üniversiteyi kazanamadığım için, ve öys sistemi getirildiği için bu konuları öğrenmek zorunda kaldım ve birer haftada.
Aslında söylenen konular da fazla formul yok.Yani bir sayısal öğrencisi için, formul yok denilebilir.Fizik formullerini gördükten sonra trigonometri formuleri felan pek de zor gelmiyor insana ki, soru çözdükçe ezberliyosun zaten.
q=m.c.Dt formulunu bize ilkokuldayken “kelmacit” die ezberletmişlerdi, ama zamanla büyüdük, ve bununla çok karşılaştık.Artık “kelmacit” değildi o, “qeşitemcedeltate” .Yani ağız alışkanlığı ile formuller basit ezberleniyor.
Birde, formulden formul çıkartmak var, mesela
sin (x+y) = sinx.cosy + siny.cosx
sin (x+x) = sinx.cosx + sinx.cosx
yani sin2x=2sinx.cos
Bu ikisi farklı formuller ama birbirleri ile bağlantılılar.Bak hala hatırlıyorum formulleri, ağız alışkanlığı .
Aslında bize “öys geldi, bu sene zıçtık sınavda, integral, türev, limit, trigonometri vs.. vs..” dediler, sene sonunda hepsinin bu konulardan çıkmasını istiyorduk. Trigonometriden çok korkmuştum aslında, lisede görmediğim bi konuydu, tabi ben görmemiştim, diğer arkadaşlarım görmüştü. 3 ay sürmüştü konu ve biz bir haftada bitirdik, tabi ki ayrıntılı değildi ama yeteri kadarını öğrendik ve korkcakda bir şey yokmuş, türev, integral da ona keza. Böyle işte, aslıdna güzel zevkli, bulmaca gibi konular. Trigonometri soruları çok zevklidir. Bulmaca çözer gibi çözcen. Başarılar…

cappytoi — Bahadır Malkoç — aslında hayatımızda sin2x açılımının ya da arctanx ‘in türevinin ne olduğunu aklımızda tutmamıza gerek yok, ama bunları yine de ezberletiyorlar, üniversitede bile. okulu bitirdiğinde yav arctanx ‘in türevi neydi dediğinde ezberinde olması gereken bir şey olmadığını anlarsın ve açıp kitabı ya da google’ı arctanx ‘in türevinin ne olduğuna bakabilirsin. asıl önemli olan bunları mesleğinde uyguluyorsan, nerede ve nasıl uygulayabileceğini iyi öğrenmek. nitekim zaten üniversite sana bu imkanı da sunuyor
 
KAYNAK: saltokunur.net

GENÇLER MATEMATİĞİ TARTIŞIYOR !( 4 )

princess’s_sleep –ben bı tm cıyım we matematikten nefret ediyorum fakat ossde en cok mat2. yapmam lazım ama cok zorlanıyorum sızce herkesın zorlandıgı bu dersı neden sevmiyoruz ve yapamıyoruzz :confused::aglama2:

VEFİ — Aslında çok zevklidir , 3 bilinmeyenli denklemlerle cebelleşmek…:o

EdeRLeZi –ben seviyorum…:shock:

TheUnforgivenII –dersi çok seviyorum ama öğretmenden nefret ediyorum…: mad: uyus işte uyus uyus uyusssss ??
emrerok_rc –başarılamayan ders sevilmez haliyle.. :hitis:
AponticA –Bazılarını doğuştan rakamlarla arası iyidir.bazılarıysa nefret eder.bi kere yetenein yoksa onu yarıp beynine koyamazlar.ama çabalarsın tabi :hitis:

Lvnt –– F.D’ nin sözü güzel.. Kendimi kendimden çıkarsam sıfır kalmaz.. Bu matematik bizi kandırıyor hocam..

lyna — ben severdim rakamlarla boğuşmayı.. ?? lise`de mat.bölümü mezunuyum.. aslında aklımda üniversite de sayısal ağırlıklı hiç bir bölüm yoktu.. buna rağmen mat seçtim lise son da.. hakkaten seviyordum ve zevkli geliyordu bana matematik dersi..
kafada ki önyargıdan uzaklaşmak lazım bence.. zor ve anlaşılmaz olduğuna dair önyargılardan.. matematik aslında çok eğlenceli ve keyifli bi ders.. tadını çıkartmaya çalışın.. ??

yavuz bekki — Başarılamayan, en zor ders sıralamasında 1. sırada ancak biraz kafa patlattığımızda başardığımız bir ders…

AdReNaLiN –Kendi adınıza konuşun Lütfen ben matematiği çok seviyorum şahsen .. Şimdiye kadar matematik hiç 3 ‘ ten asaı oLmadı .. Ama bu hiç oLmıcak anLamına gelmez ?? ??

lyna — [B]Adrenalin; Türkçe dersin nasıldı ben de bunu merak ettim en çok.. :hitis: ??

Sonyador — Her ders için bu az çok geçerlidir ama bana göre matematik gibi pek sevilmeyen bir derste öğretmen çok önemli bi etmen. Okul hayatım boyunca matematik notum sevdiğim hocalarla daha doğrusu güzel anlatan hocalarla orantılı olmuştur.
‘Tın tın tıın’ diyerekten ders anlatan hocalar karşıma ne yazık ki çıktı.Ama yinede matematiği severim..
AdReNaLiN — Türkçemde iidir edebiat fLn o da 4 ‘ ten asaıya düsmedi smdie kadar ?? .. İnek deme o kdar fazLa çaLısmıorm waLLa ??

WeLiAhT –– Matematİk We Fen Hayatim Benİm Beee Ne Zoru Bence CoĞrafya Çok Zorlayici Bİ Ders!!!!!!

Karanlık_PrEnSeS — matematik ve biyoloji benim en sevdiğim derslerdi matematikte özellikle geometriyi çok severim okulum biitti ama hala geometri kitapları alırım boş zamanlarımda çözerim ??

asiMALATYALI — matematik çok uğraş istediği için heralde zor geliyo ..

S@CR@ –– Sevmediğimden değilde aykırı geldiğinden olabilir!Bi kere benim içinde kendimi gördüğüm yani sevdiğim şey somut olacak! Sonra saçma sapan olmayacak! Size soruyorum bana elle tutulur bi 5 sayını gösterebilirmisiniz!Yani işte doğanın şurasındadır diye!Eğer aynılmıyorsam hayır gösteremezsiniz!:D Neden bilinenler avrken bilinmeyenlerle vakit harcıyoruz!

Tıpkı Ufoları gözlemlemek gibi bi şey olmaz mı?bu Belki vardır ufolar belki yok!Hadi biz var diyelim!İşi gücü yokta koskoca uzayda kaybolmayan canlı bizim dandik radarlara hatta çıplak gözlere mi yakalanacak!

Hem tamm meraktır incelersin araştırırsın! Ama dünyada ki insanlığın haline bi bakın!Sizin bu gün buzdolabınızdaki bi dilim ekmeği bulamayan insanlar var!Dikkat edin insanlar diyorum! İşte benim kafamın basmadıgı nokta bu!
BANANE x Den Y den!Ben bilinenlere kendimi adadım!En büyük örnek VATANIM!

Şurda topu toplamı 2 yılım kaldı ondan sonra ben bilinenlere sıkmaya gideceğim!Kimden bahsettiğimi anladınız!İşte içimdeki bunca debdebeden sonra size soruyorum ben gibi birinin Matematikle arası nasıl olur!
İstesem yaparım ama ya bende o kadar kafa yok!ya da bilmiyorum!

DeSiGNeR — ben sevmeyenlerdenim..ama nedenimde var ilkokulda herşey iyiydi mat 5 ten aşşa gelmezdi çokda severdim…ne olduysa ortaokulda oldu:roll: matemetiğe müdür giriodu..beni tanıyodu o yüzden hep sözlü yapıodu beni bende tahtaya çıktığında çok heyecanlanan öğrencilerdenim..işte artık o derse gitmeye korkuyodum üzerimde bi baskı bi kaygı Allaam bu adam benim psikolojimi bozdu:shock: anlatmıyoduda kitap elinde boyna çözüyodu:shock: açıkçası soğudum mat tan bidaha da çalışmak istemedim.. bunu ne zaman farkettiğime gelecek olursak evde P.D.R. okuyan arkadaşım var kendisi hafiften çocukluğuma indi :kihkih: zar zor çıktı kızcağız:roll: ama şimdi ii ya sevmeye başladım keratayı ama biraz geç kalmışım gibi üni de aklım başıma geldi :aci: şimdi bu kadar konuştum sosyal mesaj vermezsem olmaz dimi veriim:roll: siz siz olun geç olmadan matematiği sevin kurtuluş yok çünkü:roll:
ileride karşınıza çıkacak nasılsa okumasan bile ilerde çocuğun gelir sana soru sorar bknz kardeşim:roll:

Toprak — İhtiyaçtan fazlası kafayı yoruyor…Ondandır:rolleyes:

SaMeT10 — ben rakamsal dersleri sewerim rakamlarla uğraşmak güzel , sözeli sewmem

stunt_rider — matematik zevkli bir derstir aslında matematiği sevmemenin asıl nedeni yapamıyorum diyip o dersi bi kenara bırakmak ama biraz üstünde uğraşılsa ne kedar basit ve kolay oldugunu görebilirsiniz. “Yapamıyorum” lafını unutun sadece konuya odaklanın pes etmeyin, eminim basaracaksınız. Unutmayın hiçbir işin uzmanı gökten zembille inmemiştir. :okey:

Wh?sp??wi?d — Matematik en sevdiğim dersti.Analitik düşünebilme yetisi kazandırır.Yaşamda karşılaşılan sorunları tıpkı problem çözer gibi adım adım sistematik çözme gücü verir.Ama Matematik tek başına hiç bir şey ifade etmez. Mutlaka sosyal, sözel derslerle desteklenmelidir. Soyut olan kavramlar somutlaştırılarak , eğlenceli hale getirilerek öğretilmeli.

Zaman — kim demi÷ sevemediğimizi. ben gayette seviyorum …

eXtreme — ben de çok seviyordum. hatta össde 1 boş yapmıştım. meğersem o günler matematiğin yalnızca M’sini bildiğim günlermiş.
üniversitede matematik bölümüne girince anladım anyayı konyayı. O lisedeki güzelim sinüsleri bile özlüyor insan. hipotenüsler hatta kalın analitik sorularını bile.
4. 5. boyuttaki soruları çözmeye çalışırken… topoloji denen gereksiz dersle uğraşırken “ALlah kahretmesin ya nerden girdim buraya. Lanet olsun matematiğine de üniversitesine de!! ” diyorsunuz.
3 yıl sonra matematiği bırakıp tekrar bir macerayla össye girip işletmeyi kazanıyorsunuz.
“Vay anasını lan çalışmadan ders geçiyorum. AAA ne güzel lan salladım 70 aldım.” diyebilmenin mutluluğunu yaşıyorsunuz ??

NaBy — Okul ve üniversite yillarimda en cok sevdigim ders matematik dersi olmustur. Matematik ile ugrasmak aslinda cok zevkli, insani alip baska bir dünya ile bulusturuyor.Matematigi sevdiren yada nefret ettiren ögretmendir. Eger ögretmen kendisi matematigi sevmiyorsa bunun enerjisini ister istemez ögrencilerine yansitir. Matematikögretmenlerimin hepsi bu derse asik ögretmenlerdi. Iclerinden birtanesi vardi ki, tam bir matematik hastasiydi:). Sonunda bizede bulaştirdi bu hastaligi. Her sene matematik ögretmeni ile arkadaslarla bulusuruz ve her yil olugu gibi, bizi yanina alir kesin bir matematik sorusu ile sohbete baslar:) Dünya´ya nadir gelir bu tipler…

Blaze — Aa severim matematiği ?? Sayılı iyi derslerimdendir :shock:( biri de müzik :d28: o kadar :d28:)

Calipso — Ben de tm’ciyim, ama matematik zayıf tabi.. özellikle ÖSS yönünden bakarsak; yeni sınav sistemine göre Matematik1 bir şekilde tamam , ama diğer matematik..:hitis:

DASD– anlamadığım için sevmiyorum:: bide müziği sevemem notalar falan yoruyor beni özellikle mat dersinden çıkınca aklımda 1-2-3-4-5 ve katları uçusuyor::
Canan — matematıgın her konusu değıl ama bazı konuları cok güzel :p o fonksıyonlaaaaarrrr, havuz problemleriii bulmaca gibi :p

£fT£LY@— neden matematiği sevemiyoruz/ bu soru bana epey uzak…. matemetik benim can sı?kı?ntı?m?ı giderecerek önemli etkenlerden biridir…en çok sevdiğim derstir…soru çözmek bütün can sı?kı?ntı?mı? alı?r….
Mr_ManiAc — matemetiği 5 e kadar cok severdim 6 da sevmemeye başladım:shock: cunku yepyeni? konular gördük ondan ??

GreNade_K — matematiğe karşı öğrencileri öyle korkuttular ki tabi ki korkar insan… ama sorular? çözmeye ba?şladı?kça öyle bir zevkli geliyor ki: ben de ilk ba?şlarda matematikten pek bir zevk almadı?m..ama lisede türev, limit…çok seviyorum sorularla cebelle?meyi…:aci:
princesse — valla en sevdigim ders matematik cok seviyorum gercekten

Muhammed_Mustafa — benim matematigim full 5 di ama okumadı?m en çok sevdigim der mat-fiz-bio çok severdim hep 5 di bide kimya

hayatt— matemetik korkusunun insan?n germesı..bu korkuya sahip olmaktaki en büyük etkenin öğretmen olduğuna inan?yorum.öğrenciyi tahtaya kaldırıp kabus gibi üzerine inmek sadece öğretmenin kendini rahatlatması? diye düşünüyorum.düşünebiliyor musunuz ortaokulda sadece matemetik dersine girince ay hali olan bir arkada??m vard?, nedeni öğretmenden ve dersten korkmak… :aaaa:

MAV?_23 — matematik güzel ders ya..fizik kadar olamaz tabi ama:okey:
türev filan babadı?r ya ??

¢omenta — şahsen ben severim oyun gibi gelır bana hele de geometri daha güzel bi oyun sayılar karma÷a:d sayısalcıyım zatim…….

miyu — benim mat.ı sevip sevmemem hocasına bağlı. bende TM yani eşit ağırlık bölümündeyim.ben meslek lisesi ?çıkışlı olacağım bu yüzden 2.bölümden yapmam gerekmiyor.lakiiiiiiiiiin ben de 2. bölümü seviyorum.(okuldaki hoca sayesinde.)gelgelelim 1.bölüm bana zor geliyor çünkü yorum gerekiyor…

maex bloore — sevmediğim için sevmiyorum:D

makintosh –İyidir matematik. Dif denklemler hariç.

KAYNAK http://www.forumturkiye.com

“GENÇLER MATEMATİĞİ TARTIŞIYOR!( 4 )”

Jatco Bennardo said Mayıs 17, 2008
Matematigi sevmiyorum…gıcık kapıyorum ciddiyim yani…
Matemetik yapıldığı zaman AŞK;yapılmadığı zaman KİN ve NEFRET demektir.
Cevapla : Matematiklebarisiyorum said Mayıs 19, 2008
Haklısın Jatco , seni düşüncelerinden dolayı kınamıyorum.
Seni matematikten nefret ettirenler utansın! Ama sana yine de bir tavsiyede bulunayım. Kendin için olmasa bile ilerde çocuklarının ve torunlarının zarar görmemesi için yavaş yavaş ısınma turları yapsan iyi olur diyorum.Çünkü bu nefret bilgisayar virüsü gibi bulaşıcı bir meret.Yine de sen bilirsin. Yalnız gerçek matematiğe merhaba demek istiyorsan sitemizi iyice incele.Bu arada sana şunu itiraf edeyim.Matematik korkusunun nasıl yenileceği konusunda en büyük dersleri çocuklardan ve gençlerden aldım.Büyükleri boş ver sen, paslı çivi gibi bir yerde çakılı duruyorlar.Her şeye rağmen ne varsa sizde var.Sizi çok seviyorum, ülkemin aydınlık gelecekleri…..
Matematiği Sevdiren Adam Necip GÜVEN Eskişehir

GENÇLER MATEMATİĞİ TARTIŞIYOR !( 5 )

hamitogretmen–Başarıldığında matematik dersi kadar zevk alınan bir ders daha var mıdır acaba ? Ben bir matematik öğretmeniyim ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum yine de bazı önyargıların önüne geçmeyi başaramıyorum. Yine de eski öğretmenlerimize göre yeni nesil olarak öğrencilere karşı daha ılımlı ve yapıcıyız diye düşünüyorum.Sizce matematik dersi neden sevilmez ve sevmek için neler yapılmalı?

zeynep–Benim sevmeyişim tamamen duygusal smile

hamitogretmen–Doğrudur olay biraz duygusal ama severek olsa daha verimli olunmaz mı ?

zeynep--Çocukluğa kadar inmek lazım bu durumda yaşasın smile

güneş-Bence matematik iyi öğretilmediği için sevilmez..Ama ben bayılırım..

türkçeci--Bence matematiğin sevilmemesinde büyük pay matematik öğretmenlerinin.Bir dersin sevilip sevilmemesinin en önemli faktörü öğretmendir. Matematik öğretmenlerimiz gereken anlayışı gösterdiklerinde hiçbir öğrencinin matematikten kaçacağını sanmıyorum…

Türkoğlu–Matematiğin sevilmemesinin bence sebebi çocuklukta çocuğa matematiği soyut bir şekilde anlatılmasıdır. Oysa ki matematiği çocuğa oyunlarla anlatsak, somutlaştırıp anlatsak eminim ki çocuklar matematiği çok sevecektir. İşin açığı ben böyle yapmayı düşünüyorum.

asmysf -Matematikte başarısız olanlardan matematiği sevmeleri beklenmez. Başarı ve başarısıszlığın elbette sebepleri var………..

hamitogretmen--Başarısızlığın nedenleri çooook.Bence en önemlisi öğrencilerin seviyelerinin çok farklı olması ve her öğrenciye aynı dersin verilmesi.Bir programda öğretmenimizin birisi şöyle demişti:”Bizden kaplumbağa ile atı aynı sınıfa koyup, kamplumbağayı pışpışlamamız” hadi oğlum hadi….” dememiz atı da durdurmamız diğerleriyle aynı tutmamız isteniyor. Yani seviyeleri çoook uçurum olan öğrencileri ne yazıkki aynı sınıfta tutuyoruz ve aynı eğitimi veriyoruz. Özellikle biz branşçıların durumu vahim.İnsan sinir küpü oluyor valla.Durumu zayıf olana göre anlatsan iyi olanın hedefleri,sınav kazanma şansı azalıyor.Durumu iyi olana göre anlatsan zayıf olanlar büsbütün dersten soğuyor( lisede matematiğin sevilmemesinin ve her uğraşa rağmen belli seviyenin üstüne çıkılamasının nedeni bu!..) yaramazlık yapmaya çalışıyorlar(beni de bir sınıfa soksalar anlamadığım ilgimi çemeyen bir konuyu 40 dk. anlatsalar ben de 5 dakika sonra sıkılır yanımdaki ile konuşurum değil mi?)… Yaaaa ÖĞRETMENLİK ÖYLE GÖRÜNDÜĞÜ KADAR KOLAY Bİ MESLEK DEĞİL ARKADAŞLAR.HELE DE MESULİYETİNİ DÜŞÜNÜRSEK… ALLAH’A EMANET OLUN

dereli_ataturk–Okul hayatım boyunca matematik dersi ile cebelleşip durdum ve başarısızlık nedeninin Türkoğlu hocamın dediği gibi matematik dersinin soyut anlatılmasından kaynaklandığını düşünüyorum.Tabii bu benim nacizane fikrim.Gerçek hayatla eşleştirebilirsek formüllerin daha kolay ezberlendiğini!!! -ya da öğrenildiğini mi desem- göreceksiniz…. hürmetler

englishteacher—Matematiğim iyiydi.Sonra Sevmediğim bir hoca gelince 3’ten fazla alamaz oldum.Ama yinede pek severek çalışmazdım.. Neden olduğunu bilmiyorum.Eğilim meselesi herhalde

canan demir--Hocasına görede konusuna göre de değişiyo… Tamam matematik sevilmeyecek ders değil ama bana diziler seriler konusunun, ya da diferansiyel denklemlerin sevimli yanlarını söylermisiniz :p

hamitogretmen–Eğer gördüğümüz konular ne kadar günlük hayatta işimize yarayacak diye olaya bakarsak yanılırız.O zaman çok az bi matematik bilgisi 4 işlem …gibi yeterli olu.Ama olayın bi de şu boyutu var ben hep öğrencilerime bunu söylerim(yada böyle kandırmaya çalışırım) Bir soru ile bir problem ile uğraşırken beynimizi zorluyoruz beyin devamlı çalışır vaziyette olasılıklar üretmekte, şu yolla gidersem nasıl olur, şöyle yaparsam nasıl olur şeklinde devamlı zorluyoruz.Bu da beynimizin daha hareketli çalışmasını sağlıyor…

after–Ortaokulda öyle bir matematik öğretmenimiz vardı ki matematiği sevenleri bile dersten soğuttu.

mehhmet–Evet haklısınız öğretmenin çok katkısı var ama şuda bilinmeli ki sayısal zekaya sahip olanların yüzdesi daha düşük doğal olarak kavrama zorlaşıyor bir de bunun üzerine sınıftaki bi öğretmenin herkese yetişemeyeceğini düşünürseniz doğal olarak anlaşılmayan bişey cazip gelmezz ama şu gerçek öğretmen faktörü…..

pelinöğretmen–Valla ben çok seviyorum.öğretmenle çok ilgili.öğretmen önce kendimni sonrada dersi sevdirmeli.basit anlaşılır örneklerle başlayıp sevdirme yoluna gitmeli.ülkemizde matematik büyük bir sorun.bu yüzden değerli matematik hocalarıma büyük yük düşüyor.Eminim ellerinden geleni yapacaklardır.O ders başarılıyorsa sevilir.

dilek.58–Aslında çocukluğumdan gelen bırşey.

hakantam–Soyut soyut nereye kadar yav…??

Umutsuzluk–Hep öğretmenlerin tavırları yüzünden…

saika–Matematik sevilmez mi ya, taş olur sevmeyen:)

firat— ”Matematik neden sevilmez?” sorusu bana,sanki diğer bilim dalları seviliyormuşta matematik sevilmiyormuş çağrışımı yaptı. Fizik, kimya, biyoloji,tarih,felsefe,sosyoloji,antropoloji gibi dersler ne kadar seviliyor? Ülkemizde kitap,dergi ve gazete satış rakamlarının çok düşük olduğu söyleniyor.Bütün bu istatistikler okumayan,araştırmayan,sorgulamayan bir toplum olduğumuzun kanıtıdır.Ben trende,belediye otobüsünde,dolmuşta elinde fizik,kimya ya da diğer bilimsel alanlarla ilgili kitap okuyanları görmedim.Okunan daha çok hafif ve fazla ağırlık yapmayan populer kitaplardır. Bunun dışında düzenli kitap okuyan çok küçük bir azınlık var. Bu işin bir boyutu. İkinci boyutu ise eğitim sisteminin çarpık, hayalperest, gerçeklerden uzak ve kişi, ülke gereksinimini hesaba katmayan planlamasıdır. Okul yaşamımızda öğrenmemiz için kafamıza vura vura belletilmeye çalışılan diferansiyel,integral,limit,matris gibi konuların günlük yaşamda nerede kullanacağımız sorunu.Fen bilimlerinde uzman olan ve uzmanlaşacakların dışında üst düzey matematik konuları öğretilmesi gereksiz zaman,emek ve para kaybından başka bir şey değil.Okul ve gerçek yaşam bu kadar kopuk olunca matematik dersinin sevilmesi beklenemez.Ki sevilmediği gün gibi ortada.Bilgi sevgisizliği sadece matematiğe yönelik bir tutum değil.Adil olduğumuz tek nokta şu:Bütün bilim dallarını sevmiyoruz. Matematik öğretmeni arkadaşım yine de sevdirmeye çalışsın ama fazla utopik düşünmesin.Matematik evrenin temelidir diyor bir eski yunan okulu.Gerçekten de öyledir.Duygular dışında madde özelliği taşıyan her varlık ölçülebilir.Bu böyle de olsa kişilere günlük yaşamda kullanmayacakları bilgiler yüklenmemeli diye düşünüyorum.Çünkü ülke deneyimiz bunu kesin olarak tanıtlıyor.Kafamda zaman zaman yaşanılanlara karşıt kurgular yapıyorum.Tüm öğrencilerimizi en üst düzeyde arzuladığımız (Einsitenin düzeyinde) bir alanda eğittiğimizi varsayalım.Sorun şu bu kadar emek,zaman ve para harcayarak yetiştirdiğimiz bu insanlarımızın yüzde kaçı üniversite de okuma olanağına kavuşacak?

Okuyanların yüzde kaçı bir iş bulacak yani istihdam edilecek? Üst düzeyde matematik öğrenen bir edebiyat öğretmeni bu matematiği nerede kullanacak? Sanalda olsa bu kurgum her seferinde karamsar bir sonla bitiyor.
Bilgi sevgisizliğini nasıl aşabiliriz? Ben bu konu hakkında ki gözlemlerimde çıkardığım sonuç eğitimle ihtiyaç arasında bir bağ kurulduğunda sorunlar kendiliğinde hal olur.Belki benim vardığım sonuç yüzeysel,dar ve ispatsız olabilir ama yaşadıklarımda bunu çıkardım.Aranıza yeni katıldım. hepinize sellamlar.Hoşça kalın.

nükleerfizikçi–FIRAT HOCAM , uzun zamandır forumda okuduğum en güzel iletilerden biri sizinki olsa gerek…O kadar güzel tespitler ki katılmamak imkansız…. hoşgeldiniz…Lütfen görüşlerinizi paylaşmaya devam edin….

Rose–Bence kişiye bağlı bir durum.Sayısal zeka,sözel zeka,duygusal zeka var.Kimileri de sözelden nefret ederler ama matematiğin öne çıkmasındaki neden sayısal zekanın daha az yaygın olması sanırım.

firat--Hoş buldum,Nüklerfizikçi arkadaş.Sizinle ortak paydalarda aynı duyarlılıkta buluşmamız beni sevindirdi.Selam ve sevgilerimle hoşça kalın.

fonart58–ya mehmet ögretmenime tesekkür edrim bende egitimci bi arkadasınız olaraktan matematik dersinde Matematikte başarısız olanlardan matematiği sevmeleri beklenmez. Başarı ve başarısıszlığın elbette farklı yönleri var. birkere hepimiizn zeka türü farklı farklı biz ögretmenler olarak bu konuyu tartışmamız bile enteresan çünki bana hayatım boyunca matematigi ögretemediler kendimden biliyorum diyorlarki resim bir matematik ozaman ben tuvale yerlestirriken objeleri matematikle yerlestiriyorum ama matematigim 0 hiç yapamam atamalarda bile 30 soruda 30unuda yanlıs yaptım sıfır cektim ama sözel de fulledim kpssde matematik 30 yanlış yapmama ragmen atandım buna ne dersiniz tamamen arkadaslar insanların zeka türleri farklı matematik ögretmenleri üzülmesinler ben matematigi ögretemiyorum diye ögretemezsiniz cünki ögrencilerin zeka türleri farklı farklı…………

nükleerfizikçi–Elbette zeka türleri farklı ama ortalama zekaya sahip her insan biraz matematik yapabilir.Bir şeyleri başarmaya en büyük engel beyinde konulan çeşitli setlerdir. Beyin bunu asla yapamıyorum ve yapamayacağım diye şartlanmış ise ve binlerce defa bu uyaranı gönderdi ise algı mekanizması kitleniyor.
özlem54–Çoocuga zamanında ılımlı bır sekılde yaklaşırsan tabı kı sever ağaç yaş iken eğilir.Öğretmenle alakalı bir de … İş aılede başlıyor.

nükleerfizikçi–”çocuga zamanında ılımlı bır sekılde yaklaşırsan tabı kı sever agac yas ıken egılır ogretmenle alakalı bırde ıs aılede baslıyo ”Harika bir yorum smile smile smile smile
Kaynak:http://www.ogretmenforum.net/archives

GENÇLER MATEMATİĞİ TARTIŞIYOR ( 6 )

MATEMATİKTEN NEDEN BU KADAR ZORLANIYORUZ ?

fisfisfis-– neden bu kadar zorlanılır matematikte ? öğrenciler neden nefret ederler güzelim matematikten ? nedeni öğretmenler diye düşünüyorum, dersin sevilmesini ya da sevilmemesini sağlayan ilk kişi öğretmendir her zaman için … benim düşüncem bu peki ya siz ?

şirine_temelden eğer çocuk matematıgı sevmemıssee karsısınaaa sevdırebılecek eglencelı hale getırecek bır ogretmen cıkmamıssaaaa sonuç matematıkten nefret etme durumuna gelmiş öğrencilerrrrrr ………..ne zaman orta okula geldimmm bağnazzz ders anlatmaktan acizzz ders boyunca kızların etek boyu ıle ılgılenen anlattgını kendı bıle anlamayan bir matematik öğretmenim oldu matematikten nefret ettimmmmm üniversiteyi kazanmadan önce bir yıl matematık dersanesıne gıttım yaz kurslarına gıttımmmm evet ılerleme kaydettım belkı amaaaa hala sevmıyorummmmmm aslında cok eglencelıııııı sözel dersleere oranla unutmaaa oranı cok daha dusukkkkkk amaaaaaaa sırf matematık yuuzundennn sözel bölüm seçtim ve üniversitede yaptıgım tercıhte o na göreee olduuuuuuuuuu………………belkideee o ayşe isimliiii bayan ortaokuldaa dersime gelmemiş olsaydııı herşey farklı olurduuuuu………..her şey öğretmende başayıp bitiyorrr birazdaaa istekli olan öğrencideeeeee
şirine_ve mateamtık öss ,lisans üstü eğitim sınavı,,dikey geçiş sınavı ,,kpss gibi bir çok sınavda insanların kaderini belirlerrrrrrr hale gelmişşşşşşşşşşşşş ben ce çok önem verilmesi gereken derslerden biriiiiiiiiiiiiiiiiiii

FERAYKANAL–evet öğrencinin dersteki başarısı öğretmenini sevip sevmemesiyle alakalı ama tüm matematik öğretmenleri mi kötü yada bütün beden eğitimi öğretmenleri mükemmel mi tamamen dersin zor olmasıyla alakalı türk insanının genel yapısı zoru sevmez bahane üretir

narkosis–benim istediğim öğretmenlerin sadece paralarını alabilmek için birşey yapıyor gibi görünmesinler…benim istediğim öğrencime nasıl verimli olabilirim desinler…para gelip geçici ama öğrencinin başarısını görmek o kadar güzel bir duygu yaratıyor ki içimde… lütfen öğretmenler onlara dersinizi sevdirmeye çalışın öğrenemezse banane deyip geçmeyin…hayatını baştan karartmayın…zaten öss karartıyor yeterince…

Marmelat–Elbette ki matematikte temek çok önemli ama kişinin matematiğe verdiği önemde çok önemli bu aşamada.ben matematiği ilkokul,ortaokul ve lise yıllarımda hiç sevmedim hatta 2×2 kaç onu bile bilmiyordum bu söylediğimde çok samimiyim.kimse ama hiç kimse bana matematiği sevdiremedi.matematiğin çok anlamsız ve gereksiz bir ders olduğu aklıma nakış gibi işlenmişti bi kere bu fikri benden başka kim değiştirebilird ki? Annemin okula gelip hocalarla konuşmasıyla ve benim hocalara yalakalık yapmalarımla zor aki 2 alabilmiştim taki üniversite yıllarıma kadar.üniversiteye geldiğimde baktım ki olucak gibi değil 2 yıl üst üste kaldım sevgili matematik yüzünden.bişey yapmalısın dedim kendi kendime ve gece gündüz sıfırdan başladım herşeye.deli gibi çalışıyordum matematik hayatımın anlamı olmuştu adeta bu değişim aşamasında matematik benim yaşam kaliteme çok şey kattı.ve okulda matematiği birincilikle veren tek öğrenci oldum herkez bana bişeyler sormaya geliyordu yanıtlarınıda alıyorlardı.şu anda hayatta en çok sevdiğim ders matematik.herşey insanın bişeyleri istemesiyle başlıyor ve bitiyor.Sevgiler:)

nuriye— Ben de oldum olası sevmedim matematik dersinide matematik öğretmenlerimide.orta okula giden bir çocuğun seninle aynı seviyede olması mümkün mü ya.adamlar soru soruyorlardı cevap alamayınca aşalayıcı bir şekilde konuşmalar yapıyorladı.öğrenci senin seviyene çıkamaz ki o an.sen onun seviyesine ineceksin.

narkosis–NURİYE çok haklısın bu konuda. önemli olan öğrencinin seviyesine inmek onun algılama biçimine uygun anlatım yapmak gerek…MARMELAT tebrik ederim seni harikasın sen:)

kardelen–Matematik zordur ama sevilmeyecek bir ders değildir. Ben şahsen severdim matematiği. Kulakları çınlasın lise 1 matematik öğretmenim sayesinde.Matematiği zorlaştıran asıl etkenin velilerin aşırı beklentisi olduğunu düşünüyorum. Matematikte başarılı bir çocuk her velinin hayali. Ve kendi beklentilerini tatmin etmeye çalışırken çocuklarını zorluyorlar ki bu da başarısızlığı ve derse nefreti beraberinde getiriyor.Uzun süre matematik dersi vermiş biri olarak öğrencilerde genel sorunun bu olduğunu gözlemledim. Matematiği sevdiren de nefret ettiren de maalesef veliler.Dersi sevmeyen öğrencilerin karşısında en başarılı öğretmenler bile verimli olamaz. :çok üzgünüm:

sermin–aarkadaşlar,öğrencilik hayatım boyunca sadece bir ders karneme 1 gelmişti.o da matematik.daha lise 2 deydim.hocamız fazla ezberciydi elinde bir kitap aynını yazardı tahtaya biz de geçiriridik deftere.o şubat tatilim resmen burnumdan gelmişti.neyse işte o zamandan sonra oturdum düşündüm düşündüm,ben niye beceremedim diye ve kendime bi söz verdim,dersi hocanın anlatttığı gibi değil,ezber gibi değil de kafamı kullanarak bir soru üzerinde belki bi kaç saatimi harcayarak çalıştım…şuan matematik öğretmenliği yapıyorum ve öğrencilerime dediğim,asla ne oldum demeyin ne olacağım deyin.oturun kafanızı yorun,düşünün.düşünerek çalışın.MATEMATİK ASLA ZOR BİR DERS DEĞİLDİR.çok da eğlencelidir yeter ki o dünyanın içine bir girin.

fuşya–Matematikten korkulur mu ya. Bulmaca çözmek gibi bir şey. Bir saat matematikle uğraşınca insan, akış haline geçip rahatlıyor yatışıyor sanki aklı.

kduygu–matematiği sevmiyorum ama her zaman iyi notlar alırımmecburen bütün derslerim süper olunca matematik kötü olupta başarıma gölge düşürmesin diye

celibon–matematik slında çok eğlencelidir. yapamasam bile sevmişimdir. lisede yapamadığım tek matematik konusu olasılıktı hala yapamıyorum a.s ama o da o konuda temelimi iyi almamış olmamdan kaynaklanıyor. bence çocuklara oyunla matematik sevdirilebilir. kardeşim nefret ederdi ilkokul 1 de aritmetik saymadan. bizde oyun oynardık annem ben kardeşim bom oyunu gibi başlardık. örneğin 3 ün katları ben 3 dersem annem 6 derdi kardeşim 9 sırayla giderdi bu kim yanarsa baştan alırdı. böylelikle sevdirdik. şimdide problemlerde zorlanıyor. günlük herşeyden problem sormaya başaldık oyun oldu onun için.

bluish–Cimcime tebrik ediyorum valla sizi, süper bir uygulama..Matematik zor gibi görünen, önyargılı davrandığımız ama içine girmeden anlayamayacağımız bir ders. Onu keşfedin; beyniniz kabak çiçeği gibi açılsıntatlicadiarzu Çocukluğumdan beri en sevdiğim iki ders: matematik ve geometri smile

EFSUNN–Boş vakti olan bir grup bilim adamı üşenmemiş araştırmış ve en zor bilim dalının felsefe( kiii sadece edebiyat şubelerinde ders olarak okutulur) en kolay bilim dalının da matematik (kii her sınıfta okutulur) olduğunukanıtlamışlar .çünkü; kesin kurallar çerçevesinde döndüğü için 2 kere 2 4 eder yaa ezelsen beri… öğretmenlere çok iş düştüğü muhakkak ama önyargıları yıkmak dünyayı ele geçirmekten daha zordur zawallı öğrewtmenimiz napsın. heryıl değişen milli eğitim uygulamaları cabası.nemrut öğretmenlerin yanında çalışanlarda sanırım pek sevdirememiş olacak ki konu yıllardır güncelliğini korumuş.
matematik zor değildir hatta günlük hayatımızın tam içindedir.allahtan havuz problemleri de çıktı müfredattan ulusca rahatladık… kaçımızın bahçesinde havuz var hadiii havuzumuz var da kaç muslukla dolar kii. dii mii??

Elifz –kesin olarak öğretmenler yüzünden diyemem ama benimki öğretmenim yüzümden.özelliklede lise 3 te.kadından nefret ettim ama matematikten değil o dersi severim karneme 0 düştü derslerde dalga geçerdi sen össde ne yapcan diye sonuç=itü. diğer hocalarıma sorsanız derslerde gayet uslu bi çocuğumdur ama babamla onun eşinin siyasi çekişmesi sonucu ben yandım ama alttada kalmadım ezdirmedim kendimi o gıcığa.

btl –Ben de matematik ve geometri derslerinin gelmesini iple çekiyorum çok seviyorum naniknanik
Kaynak:http:www.kadinlarkulubu.com/archive/matematik

GENÇLER MATEMATİĞİ TARTIŞIYOR ! ( 7 )

Matematikten Nefret Ediyorum , Çünkü …………………… (*)

nihansabaz – Yaş: 20– havuzu bir kac muslukla doldururken bir tanesi ile de bosaltırlar. belediye su işlerinin ajanları olmasi ihtimal dahilindedir. – otobuse atlayip buyuk bir zevkle birbirlerine dogru yol alirlar bu insanlar. yolda karşılaşınca birbirlerine far yakarak bu olayı kutlarlar. – ahırda kaç inek olduğunu bulmak için ayakları sayıp dörde bölen ürkünç tırsınç insanlar.. – yuvarlak masada oturalım ama ben kızlarla oturmam, erkeklerden de ikisini sevmiyorum zaten,benim sağımda şu kesinlikle oturmasın, hah şimdi bulun bakalım masada oturma seçeneklerimizin sayısını?” diye mızıkçılık yapanlar. – canları sıkıldığında bes adım ileri iki adım geri atarak gezinen insanlar. – anlamsız bir şekilde bir kumesteki canlıların ayak sayılarına kafayı takan insanlardir.. – bir havuzu hem dolduran hem boşaltan ve bunları farklı güçteki pompalarla yapmaya özen gösteren insanlardır. – iki tane ağaç dikip bunların boylarının zamana bağlı değişimlerini inceleyen insanlar. – bize kitabı her gün, bir öncekinin iki katı kadar okuyarak bitiren insanlar. kitap da az psikopat değildir sayfa sayısı hep denk gelir.

Dj_JuNioR_WeLeT Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. Ya hemşom yaramı deşme ya göz kırp Bi tek dersten kaldım oda lanet olası Matematik :p Hocalar zaten ayrı bir gıcık smile Bu sene bidaha gircem offf … İşin komik olanı… İkinci sınıf matematiğinden geçtim,birinci sınıf matematiğinden kaldım smile)))

tam_1_maynak Yaş: 21 Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. sınıfımdaki sıra arkadaşım her matematk dersinde bu matematiği öğrenip napıcaz diye diye bıktırdı.nefret ettim diyodu o söleye söleye bir şeyi 40 defa sölersen olurmuş ya duyarsanda oluyo abicim onun sayesinde matematikten nefret ettim allah o kızı bildiği gibi etsin….

MÜRİT_ < Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. ilkokul hocam adı Nail di soyadını hatırlamıyorum matematikten nefret etmeme sebep olan insandır.her ders tahtaya kaldırırdı psikolojik baskı kurmuştu üstümde sonunda ne oldu matematikten nefret eden bir insan olmama sebep oldu.ilkokuldan beri hiç matematik çalışmadım.

yasemin_üyo – Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. Lisede hocamız o kadar sıkıcıydı ders geçmek bilmezdi.Uyurduk resmen.Dersane hocam .O kadar hızlı anlatırdı ki türevi 5 derste bitirmişti.Haliyle anlamamıştım hiçbirşey.Üni.de de beni her ders tahtaya kaldırıp soru çözdüren hocam nefret etmeme neden oldu.Zaten kaldım matematikten.Bu yıl vericem inşallah;)Matematikten hep nefret ettim…

turkupdurun –Yaş: 17 Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. ilkokul oğretmenim.hep beden derslerinde matematik yaptırırdı.hayret birşey yaaaaaaa >:-/

orfe_20 — Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. matematikten tiksiniyorum ama onsuzda birşey olmuyor:(

çorumluyuz_heri — Yaş: 19 Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. ortaokulda bi hocamız vardı manyak adam yazılılarda çok zor soruyodu ama şu anda matematiği seviyorum.

yenibosnalı sibel– Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. taki orta sona kadar matematikten nefret ederdim orta sonda ki hocamızdan Allah razı olsun matematik aşığı yaptı beni.. Hoca ilk 5 dk serbest bırakırdı son 10 dk da serbest bırakırdı kudurun derdi 25 dk ders anlatırdı ama o arada mükemml ders anlatır ve sınıftan çıt çıkmazdı herkes pür dikkat ders dinlerdi… böylece matematiği sevdim… Hocam seni çokkk özledim.

nihansabaz– Yaş: 20 Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. Alıntı: ”turkupdurun´isimli üyeden Alıntı ilkokul oğretmenim hep beden derslerinde matematik yaptırırdı. hayret birşey yaaaaaaa >:-/” demek tek benimki değilmiş başka arıza hocalarda varmış.bizimkide müzik ve beden dersi yerine hep matematik dersi yaptırırdı. o kadın yüzünden matematikle aram okul hayatım boyunca kötü olmuştu.

duranza007– Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar.orta okulda hatice ”……………. ” diye bi kadın vardı o beni matematikten bi soğuttu,bi daha ısınamadım!….

stajyer — Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar.ortaokulda matematik hocama aşık olunca matematiği yuttum diyebilirim onun sayesinde.hala da işime yarıyor.ah günay güçlü ah içim bi hoş oldu şimdi….

asi_rockçı– Yaş: 17 Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. aslında matematik güzel ders eğlenceli ama o problemleri falan çözebiliyosasn içinde boğulmuyosan süpperr oluyo işte yapabilenee:):)ben sevmiyorum matematik öğretmenleri yüzünden sevdiremiyolar dersi banaaaa ..hıı

akrep_cadı– Yaş: 16 Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. Lisedeki Arzu ”…………………………………..”.kadının çok emeği var üstümde matematikten soğutma konusunda.

m3lankolik– Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. ortaokulda hüseyin ”…………………..” vardı!!!!!!! sayıların hepsinden soğutan adamdır kendisi!!! şimdi lisedeyim ve matematiği seviyorum yine öğretmenlerin sayesinde tabi :p

ceyda_zeytin —Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar.matematiğin temeli ilkokulda alınmalıdır ama biz alamadık ortaokulda çektik acısını şimdide lise var artık bir şekilde çalışıcaz..ilkokulda kadın bize matematik öğreteceğine ya meyva salatası yada kısır yaptırıyordu bildiğiniz el işleri derslerinin hepsi işte…tabi bizde küçüktük hoşumuza gidiyordu işimize yarıyordu ama sonra kafa sonradan dank etti..eğer bu forumda çocuğu ilkokula başlayacaklar varsa veya bi yakını varsa iyi bir öğretmene gitsin..ben şu an matematiğin ‘m’ sinden nefret ediyorum çünkü…

İlginç –Yaş: 16 Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. Lisedeki hocam cok sık ders işliyordu hiç dersin temposunu düşürmyordu.E haliyle insan bunlaıyordu yavas yavas.Lise 2 ye giderken bu tavırdan bunalmıstım artık ve Matemetiği sevmiyordum.

m3lankolik_–Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. Alıntı: ”ceyda_zeytin´isimli üyeden Alıntı matematiğin temeli ilkokulda alınmalıdır ama biz alamadık ortaokulda çektik acısını şimdide lise var artık bir şekilde çalışıcaz..ilkokulda kadın bize matematik öğreteceğine ya meyva salatası yada kısır yaptırıyordu bildiğiniz el işleri derslerinin hepsi işte…tabi bizde küçüktük hoşumuza gidiyordu işimize yarıyordu ama sonra kafa sonradan dank etti..eğer bu forumda çocuğu ilkokula başlayacaklar varsa veya bi yakını varsa iyi bir öğretmene gitsin..ben şu an matematiğin ‘m’ sinden nefret ediyorum çünkü…”
aynen arkadaş ım yaa :d bize ilkokulda gelen öğretmen ilk önce iyiydi sonra değişti emekli olup hala çalışan modern matematikten haberi olmayan bi hoca geldi sadece dört işlem yapardık problem falan çözmezdik kalan derslerdede beden eğitimine çıkarırdı, kahve,makarna falan yaptırırdı bizimde işimize gelirdi ah şimdi olsa o hocayıı!!! çok dertliyim çok :p

fizikcitaskin–Yaş: 26 Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar.ilkokulda hersene değişen, ortaokulda ne zaman gelip gittiği belli olmayan, lisede üç sene boyunca değişmeyen üniversitede geçmek için yalakalıktan başka çare olmayan öğretmenlerimin ve öğretmenken fizik dersinde 10 bölü 10 u sıfır diyen öğrencilere 10 bölü 10 = 1 olduğunu öğretebilmek için ilkokul dersi anlattığım öğrencilerim yüzünden matematikten nefret ettim ben aslında kimsenin suçu yok nefret bana ait. hiç ama hiç kimsenin suçu yok yani belki bi gün gelir 10 bölü 10 sıfır edebilir teknoloji gelişiyo smile))

aslı berna –Yaş: 18 Ce: matematikten nefret etmemizi sağlayan insanlar. ilkokulda çok severdim matematiği notlarımda bayaaa iyiydi hani..ama liseye bi geldim bunlar ne diye ilk dersten kafam karıştı…lise hocam da temelimin çok zayıf olduğunu arkadaşlarım 2 saat matematik çalışıyorsa benim 4 saat çalışmam gerektiğini falan söyledi..ama nerdeee? meğer ilkokulda biz hiçbir şey görmemişiz..9. sınıfı zorla geçtim ve sırf matematik yapamadığım için yabancı dil bölümüne gittim…..ama össde yine bırakmadı peşimi matematik ve bu yüzden istediğim bölümü kazanamadım….. ÇOK dertli gördüm kendimi yaaa.. (zekirdek.com/forum)

Hazırlayan: Necip Güven - Matematikkafe.com
 
1426 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın