• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam1620
Toplam Ziyaret2428537

Matematik, edebiyat dersi ile barıştı

matematik-edebiyat-dersi-ile-birlikte


MATEMATİK TÜM DERSLERLE BARIŞ MASASINA OTURDU!


MATEMATİK, EDEBİYAT DERSİ İLE BARIŞTI!

Geçtiğimiz yıllarda kendini diğer derslerden üstün görme yüzünden o dersleri bir bir küstüren ``Matematik Dersi`` edebiyat dersine de ``Benim sana ihtiyacım yok, bana formüllerim yeter, siz de kim oluyorsunuz?`` diye meydan okuyarak araya mesafe koymuştu.

Bu arada ``Matematik Dersi çok yanlış yapıyorsun, edebiyatsız matematik olmaz. Formüllerinin mantığını anlatmak için edebiyata zannettiğinden daha fazla ihtiyacın olacak. İyi düşün, son pişmanlık fayda vermez.`` şeklinde yapılan uyarıları da hiç dikkate almamış ``Edebiyat Dersi de kim oluyormuş, o olmadan da öğrenciler beni sever.`` diye yanlışında ısrar etmişti.
 
 
Matematikle Edebiyat dersi arasındaki bu tartışmaya bazı eğitimciler de taraf olarak aslında birbirinden ``Etle tırnak`` misali bir birinden ayrılmaz bir bütün olan iki dersi ayırmıştı.

Yapılan uygulamalardan alınan sonuçlar bu ayrılığın iki dersi de zor durumda bırakmıştır. Edebiyat Dersi de Matematik Dersinin restine ``Ben de seni artık şiirlerimde kullanmayacağım.`` diye karşılık vermesi sonucunda Şiir zıvanadan çıkmış: ``Edebiyat dersine sizin kavganız sonucunda biz de zarar görüyoruz. Artık matematikle dargınım, onun için hece ölçülerini kullanmayın, demen yüzünden ölçüsüz kaldık. Önüne gelen şair oldu. Sizin anlamsız kavganız yüzünden arada biz de zarar görüyoruz. Yeter artık, bu anlamsız kavgayı bitirin de biz de rahat nefes alalım.`` diyerek ``Edebiyat Dersini`` sıkıştırıyordu.

Matematik cephesinde de durum bundan farklı değildi. Öğrencilerin ``Hocam, bu formülün mantığını bize açıklar mısınız?`` şeklindeki istekleri matematik hocaları şiddetle reddediyor. ``Evladım, formül ne diyorsa o`dur. Biz edebiyat hocası mıyız?`` diyordu.

İki ders te yanlışını anlamıştı fakat gururlarından dolayı bu gerçeği açıkça itiraf edip barışmaya yanaşmıyorlardı. ``Matematiği Sevdiren Adam`` bu iki dersi bir araya getirerek yaptıklarının yanlış olduğunu, aralarındaki çekişmenin en çok öğrencilere zarar verdiğini anlattı.

Buna en büyük örneğin de kendisi olduğunu söyleyerek ``Arkadaşlar, siz beni (Matematikle Barışıyorum) kitabını yazdığım için öğrenciliğinde sayısal yönü ağır basan bir öğrenci gibi gösterebilirsiniz. Böyle düşünüyorsanız vereceğim rakamlar sizin ne kadar yanıldığınızı ortaya koyacaktır. 1979 Yılında Kütahya Eğitim Enst. kazandığımdaki puanlarım hala hafızamda .... Sayısal Puan: 397, Sözel Puan: 453 ... Görüldüğü gibi az-buz değil fark sözel lehine 56 Puan fazla. Eğer ``Matematiği Sevdiren Adam`` sınıf öğretmeni olmasaydı tıpış, tıpış Edebiyat Fakültesinin yolunu tutmuştu.
Nereden nereye .....

Size son bir örnekle konuyu kapatacağım. Bir futbol teknik direktörüsünüz. Aynı yetenekte üç sporcu var. Birincisi yalnız sol ayağını kullanıyor, ikincisi yalnız sağ ayağını kullanıyor. Üçüncü ise iki ayağını da kullanıyor. Siz hangi sporcuya öncelik verirdiniz.

Eğer hala da ikna olmadıysanız sitemizdeki İNANDIĞIN KADAR BAŞARIRSIN! (*) yazısını da inceleyebilirsiniz.`` dedi. Bu yazıyı okuyan iki ders te yaptıkları büyük yanlıştan dolayı pişmanlık duyduklarını söyleyerek birbirlerinden özür dileyip barıştılar. Bundan sonra aynı yanlışı yapmamak ve birbirlerine yardımcı olmaya söz verdiler.

Bu arada Matematik Dersi

``Edebiyat benim dilim,
Nasıl ayrıldık gülüm,
El ele birlikte coşalım,
Büyük hedeflere koşalım.``

mısralarıyla sevincini ortaya koydu.

Edebiyat Dersi de bu dörtlüğe,

"Sensiz olur mu hiç şiir,
Her taraf oldu şair.
Seninle ben de güçlüyüm,
Bizi ayıramaz ölüm.``

mısralarıyla cevap verdi.

``Matematiği Sevdiren Adam`` sitesi olarak, bu iki ders arasındaki barışı kutluyor, iki derse de başarılar diliyoruz.

792 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın