• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam1950
Toplam Ziyaret2426634

Korkularla gençliğin matematiğini çaldılar!

09/12/2021

korkuyla matematik olmaz


REYHAN'IN MATEMATİK HİKAYESİ!


KORKULARLA GENÇLİĞİN MATEMATİĞİNİ ÇALDILAR!

 
1.E-posta: İyi günler Necip Hocam, nasılsınız? Ben Nevşehir'den Reyhan, size bir maruzatımı bildirmek istiyorum... Şu an 23 yaşındayım ama matematik adına hiçbir şey bilmiyorum. Yalnız matematiği çok seviyorum; kendimi avutmak için hazırlandığım sınavlardaki soruları tekrar yazıyorum.

İlköğretimde temelim hiç yok, çarpım tablosunu bile bilmiyorum ama okumayı faydalı insan olmayı çok istiyorum.

Soruları çözen arkadaşlarım anlattığında tamam anladım diyorum ama aynı soru aynı rakamlar olmayınca yapamıyorum. Üniversite okumak istiyorum. Yani sürekli okumak istiyorum ama matematiği de anlamak ve yaşamak istiyorum.

Kaç gündür nasıl öğrenirim, nasıl yaparım diye düşüne düşüne kafam şişti. İnternette araştırma yaparken sizin sitenize rastladım. Kitaplarınızı ne zaman alabiliriz? Sipariş ettiğimizde sizin verdiğiniz örnekte olduğu gibi doktor hastaya nereden şikayetçisin diyecek ki doktor ona göre tedavi uygulasın. Benim beynim matematik konusunda bembeyaz boş sayfa gibi. Ve ben bu sayfaları dolu dolu doldurmak, vatana millete hayırlı, bilinçli bir insan olmak istiyorum. Lütfen bana yardım edin, bu matematiği nasıl anlayacağım ben?

Saygılar, her şey için teşekkür ederim. Allah razı olsun… 30 Haziran 2009

2.E-posta: Hocam, matematik eğitiminde ilk adım temel bilgilerdir. Temel, matematiğin alfabesidir adeta… Tüm konularda bu temel gerekir ama benim temelim hiç mi hiç yok.

Benim temelinde problem var. Yani dört işlem (toplama, çıkarma, çarpma, bölme, basamak ifadeler, dört işlem içeren karışık ifadeler, ondalıklı sayılar, kesirler), üslü sayılar, köklü sayılar, çarpanlara ayırma, 1. dereceden 1 ve 2 bilinmeyenli denklemler hiç yok.

Diyeceksiniz ki sen nasıl okul bitirdin diğer derslerimi EZBER yaparak şimdi aklımda hiç bir şey yok ama çalışacağım fakat matematik bilmeme rağmen matematik aşığıyım. Hala üzülürüm lise 1’de 3.50 den teşekkür alınırken benim matematiğim karnede 0 ( Sıfır)’dı ve karne ortalamam 3.57 idi. Reyhan 30 Haziran 2009

 
İlk işim Reyhan Hanım'a moral veren yazılar ve şiirler göndermek oldu. Ayrıca Reyhan Hanımdan bu yazıları okuduktan sonra matematikle ilgili bir de şiir yazmasını istedim.

Reyhan Hanım'ın Cevap E-postası:

HAYATIMIZDIR MATEMATİK

Onunla yaşar, onunla ölürüz
Sabah onunla uyanırız 8’de
Akşam onunla yatarız 11’de
Onunla buluşuruz saat 3’de
Farkında değiliz hayatımızda
Sevemeyiz farkında olup ta
Öğrenmeyiz kafa yorup ta
Hayatımızdır matematik
Kainat onunla vardır
Her hesap onunladır
İnsanın kanındadır
Hayatımızdır matematik

Not: Okuduğum şiirler kadar güzel olmasa da matematik için aklımdan geçenleri döktüğüm mısralar.

MATEMATİKLE BARIŞIYORUM GÜVEN’Dİ GÜVEN VERDİ

Hayırlı günler, hocam göndermiş olduğunuz mailler için teşekkür ederim. Maillerime gelecek olan cevabı bu kadar kısa zamanda beklemiyordum. Ben aslında küçüklüğümden beri öğretmen olmak istemişimdir, hem de matematik öğretmeni... Ama şimdi liseden sonra hayata atıldım. Şu an yerel bir gazetede çalışıyorum. Ama çalışmayı, faydalı olmayı hep ilke edindim kendime.’’ Matematikle Barışıyorum’’ adlı kitabınızla ilgili yazılanları da okuyunca sadece ben değilmişim matematikten korkan dedim kendi kendime.

Ama benim sevmediğim bir huyum var. Eğer bir şey hakkında bir şey bilmiyorsam hiçbir şey bilmem daha doğru. Bunun için bende hiç matematik yok. Bir insan düşünün yazı yazamıyor ve okuyamıyor. Ben de aynen matematik konusunda öyleyim, hiçbir şey bilmiyorum. Benim matematik korkum taa ilkokul yıllarına dayanır. Emekli olmak üzere olan bir öğretmenimiz vardı. Dersler çok pasif geçiyor, monotonlaşıyordu. 3 sınıfta öğretmenimiz emekli olmuştu.

4.sınıfa geçtiğimde ise tabir yerinde ise zehir gibi bir öğretmenimiz vardı. Tamam, işe şimdi başlamanın tam zamanı dedim ama bana göre yanlış strateji izledi. Sıraları ayırdı tembel, çalışkan diye. Ben de en arka sıralarda yer aldım.

Sonra başta matematik dersi olmak üzere tüm derslerden soğudum. Ortaokulda çalışırım, açıklarımı kapatırım dedim ama benim dönemimde 8 yıllık eğitim zorunlu oldu. Tabii 6.sınıfta öğretmen yokluğundan İngilizce dersimize din kültürü öğretmenimiz, tarih dersimize coğrafya, coğrafya dersimize tarih, matematik dersimize Türkçe öğretmenlerimiz girince böyle oldu.

Ve çoğu derslerimiz boş geçti. Abartmıyorum bir ayda iki hafta dersimiz boş geçerdi. Sonra okumaktan soğudum. Karar verdim, artık okumayacak evde duracaktım. Sırf matematik korkusu yüzünden eğitimimi ilerletmeyecektim. Çünkü diğer dersler sözel çalışırım düzeltirim diye düşünüyordum ama fazla da istekli değildim.

Ticaret lisesine yazıldım. Çok zorluk çekti, ortama alışamadım ağabeyim okutmayacağım diye diretti. Sonra lise bir, iki ve lise üçüncü sınıflarda derslerime özen gösterdim, takip ettim. Kimya, fizik matematik hariç. Çünkü bu dersler birbirine bağlı gibi geliyordu bana. Ama en çok ta matematik dersinden korkardım. Ta ki hayata atılıp hayatın zorluğunu görene dek.

Şimdi KPSS’ye çalışıyorum, matematik sorularını yapmak istiyorum. Arkadaşım çözünce çok kolaymış ama ben neden yapamıyorum diyorum kendi kendime. Üzülüyor, ağlıyorum… Vatanıma ve insanlara iyi örnek olamıyorum diye ama artık yeter. Matematikle haşır, neşir olacağım, o soruları bende yapacağım diyorum kendime ama bir yerlerden başlamam lazım.

İmkanım olsa da ilkokul birden tekrar başlasam okumaya. Hatta kitapçıya gidip ‘’İlköğretim 1. sınıftan itibaren lise 3’e kadar tüm matematik kitapları var mı?’’dedim. Artık kitapları M.E.B tarafından okullara gönderiliyormuş. Özel ders almayı düşündüm ama maddiyat yok. 7'yi 3'e bölemeyecek kadar başarısız, 118’i 14 bölemeyecek kadar matematikten korkan biriyim. Bu matematiğe başlamak istiyorum ama kitapları nereden ve ne şekilde tedarik edeceğim?

Etsem de hiçbir şey bilmiyorum, bir yol gösterirseniz çok çok sevineceğim. Şimdi ben ne yapacağım nereden başlayacağım diyorum ama ilkönce sizin kitaplarınızı okumam gerektiğine inanıyorum.

Bunun için diyorum ki, MATEMATİKLE BARIŞIYORUM GÜVEN’Dİ GÜVEN VERDİ

Kendime güvenim geldi. Demek ki artık ben teselli olsun diye matematik sorularını yazıp beklemeyeceğim artık onları çözeceğim Allah’ım ne güzel bir duygu bu soruları çözmek artık aklımdan toplama çıkarma yapabileceğim inşallah.

Artık 118/14 böleceğim inşallah ve daha fazlasını da yapacağım, 2x+y=? Kaç gibi soruları Hocam Ookuduğum yazılarda geçti. Eğlenerek öğrenmek için hazırlamış olduğunuz çarpım tablosundan mümkünse e-mail adresime gönderirseniz memnun olacağım.

Şimdi sizden ricam ‘’Ben, nasıl bir çalışma şekli uygulamalıyım? Bu matematik cahilliğimi nasıl yeneceğim.?’’

Yardımlarınız için Şimdiden teşekkür ediyor, emeklerinizin boşa gitmemesi temennisiyle saygılarımı sunuyorum. Benim gibi nice matematikten yoksun ama matematiğe aşık insanlar vardır. İnşallah onlar da size rastlar ve matematiği seven biri olarak vatana tekrar döner.

Görüşmek dileğiyle Allah’a emanet olunuz ….Reyhan…. 01 Temmuz 2009

Reyhan Hanım'ın e-postasında sorduğu 'Şimdi sizden ricam ‘’Ben, nasıl bir çalışma şekli uygulamalıyım? Bu matematik cahilliğimi nasıl yeneceğim.?’' sorusuna 2 Temmuz 2010 tarihli cevabımız:

Merhaba Reyhan Hanım, hastalık teşhis edildiğine göre hemen tedaviye başlamalıyız. Önce ‘’Matematikle Barışıyorum’’ kitabımı okuyup beynindeki tüm virüsler temizleyip bir daha aynı duruma düşmemek için bu zehirli düşüncelere karşı etkili virüs koruma programı yerleştireceğiz.

Ondan sonra ‘’Ezbersiz Çarpma Öğretimi’’ kitabımı dikkatlice okuyup Çarpım Tablosu ve matematiğin temelini ezberden kurtarmalıyız. İlkokul birden beşe kadar olan ders kitaplarını buradan bir okuldan ücretsiz alırım. Matematikle Barışıyorum kitabıyla birlikte gönderirim. Ama siz de ikinci el kitap satan yerlerden Ahmet Buhan'ın İlkokul matematik yardımcı kitaplarını da ucuz bir şekilde alırsınız. Orta okul ve lise kitaplarını daha sonra alırsınız.

Paranız olsa da olmasa da adresinizi hemen verin ki kitaplarınızı en geç cumartesi göndereyim. Çünkü para bekler ama bilgiyi hemen almamız lazım. Çünkü ne kadar erken başlarsak o kadar çabuk ilerleriz. Kitaplarımı ücret almadan gönderebilmek isterdim ama benim de maddi durumum çok iyi değil. Fakat adresini gönderip kitapları hemen almanı parasını da eline geçince göndermenizi tavsiye ederim.

Şiirini çok beğendim ve izniniz olursa ''Matematik Şiirleri'' adlı bloğa koymak istiyorum. Ayrıca bu zamana kadar gönderdiğiniz yazıları ve bundan sonra göndeceğiniz yazıları sizin gönderdiğiniz yazıları internette yayınlamak istiyorum.

Şimdi sana daha önce senin durumunda olanların yazılarını ek doküman olarak gönderiyorum.

Yazacak ve sizinle paylaşacak çok şeyim var ama bir an önce benim kitaplarımı okuyup bu işe sıfırdan başlayıp güzel ve sağlam bir temel atmanız gerekiyor.

Onun için bu e-postayı aldıktan sonra cevap yazmak yerine hemen adresiniz bildiren bir e-posta atınız. Dediğim gibi şu anda paranız yoksa bile adresiniz hemen istiyorum. Çünkü bu gün veya en geç yarın kitaplarınızı kargoya vermek istiyorum.

Gönderdiğim yazıları okuduktan sonra internetten ''Matematik Karşısında Neden Çuvallıyoruz 1-2-3-4-5 yazılarını daha sonra da ''Çarpım Tablosu Güzeldir'' 1-2 ve 3.yazılarını okumayı unutma.

Çalışmalarında Başarılar Dilerim...

Reyhan Hanımın e-mailimize 2 Temmuz 2010 tarihli cevabı:

Sağ olun hocam dün sabaha kadar uyuyamadım hep hayal ettim. Eğitmen olduğumu, insanlara faydalı bir birey olduğumu. Hatta bir ara maile kutum boş görünce hayallerim suya düştü diye üzülmüştüm. Şimdiden teşekkür ederim. Reyhan...

2 Temmuz 2010 tarihli emailimiz:

Merhaba Reyhan Hanım, kendi kitaplarımı ve ilköğretim 1.Sınıftan 8.Sınıfa kadar tüm ilköğretim matematik ders kitaplarından birer tane gönderdim. Herhalde pazartesi elinize geçer. Hayırlı Olsun.


KORKULARLA GENÇLİĞİN MATEMATİĞİNİ ÇALDILAR!

Günümüz Türkiye’sinde ki eğitim ne yazık ki Amerika ve Avrupa`nın yıllar önce uygulamaya aldığı ve başarısız bulup çöpe attığı eğitim metotlarını uyguluyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk`ün ölümünün hemen arkasından fazla zaman kaybetmeyen çıkarcılar evvela orta ve lise kitaplarının içeriği değiştirdiler ve 1947`de de Milli Eğitim Bakanlığı’na danışmanlarını yerleştirdiler ve onlar hala oradalar ve hale biz çöpe atılacak eğitim sistemiyle eğitiliyoruz(!)

Eğer kendimizi silkeler kimin torunları olduğumuzu hatırlarsak ve kendimize güvenirsek tüm zorlukları özgüven ve el birliği ile aşabiliriz. Bunu başaracak birikime millet olarak, aklen ve fikren sahibiz. Bunu biz hariç bütün Avrupa biliyor.

Ben eğitmen kadromuzdan da Türkiye’deki eğitim sisteminden de artık umudu kesmiştim. Çünkü yap-boz tahtasına çevirdiler eğitimi.

“Matematikle Barışıyorum” çünkü matematik artık, günümüzde çok önemli bir yer teşkil etmektedir. Türkiye’de uygulanan tüm sınav (YGS, DGS, KPSS) sistemlerinde matematik sorularına yer verilmektedir. Ayrıca sadece işlemsel yeteneklerin değil mantıklı düşünme, akıl yürütme gerektiren sorularında matematik alanına girdiği unutulmamalıdır.

Aynı zamanda matematik bizlere sadece bir iş sahibi olabilmek için girdiğimiz sınavlarda değil, günlük hayattaki problemlerimizin çözümünde de etkili, verimli basit ve pratik yöntemlerle yardımcı olarak çeşitli imkanlar sunmaktadır.

Sonsuz teşekkürler sana Necip Hocam! Senin öğrencilerin ne şanslı öğrencilerdir! Bütün okullara aslında bir Necip Güven lazım. Geçmişte sizin öğrenciniz olsaydım ne güzel olurdu ama vakit geçmiş değil 24 yaşında olmama rağmen okumak ve faydalı insan olmak istiyorum, fakat şu matematikle artık iyice barışmam ve ömür boyu da küs kalmamam lazım değil mi? "Türk! övün, çalış, güven" Türk Milleti çalışkandır, Türk Milleti zekidir" ve her şeyin üstesinden gelir.
 
REYHAN 28 Temmuz 2010
 
476 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın