• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam646
Toplam Ziyaret2395865

Başarı yolunda gençlere tavsiyeler! (9)

15/01/2023

genclere tavsiyeler (9)


KORKULARINIZI YENİN!

...

Eğer korkularımızı kontrol altına almaya gücümüz yetmezse bir süre sonra korkular bizi kontrol altına almaya başlar. Korkular bir at gibidir. Kontrol sizde olduğu sürece hedeflerinize hızlı bir şekilde ulaşırsınız. Eğer dizginleri elinizden kaçırırsanız. hemen yere düşersiniz.

Korkuları yenmenin en kestirme yolu eyleme geçmektir. Eylemler sayesinde birçok korkunuzun yersiz olduğunun farkına varırsınız. Yapılan araştırmalarda insanların korkularının yüzde doksanı başına gelmeyecek olaylardan oluşmaktadır. Korkuların esiri olan insanlar 100 olaydan başına gelmeyecek 90 olayı düşünür, enerjilerini boşa harcadıkları için geriye kalan eylemle çözülebilecek 10 olayı çözmeyi cesaretini kendilerinde bulamazlar. Kartal olarak geldikleri dünyayı tavuk olarak yaşamaya başlarlar. Farkına varmazlarsa da tavuk olarak ölüp giderler.

"Korkular koşan atlar gibidir. Düşmemek için dizginleri elinize almalısınız."

"Korkularınızı kontrol altına alın, yoksa bir süre sonra korkularınız sizi kontrol altına alır." Necip GÜVEN

İNANÇ VE ÇALIŞMA!

Amerika’da eskiden kayığı ile yolcuları nehrin bir sahilinden ötekine geçiren yaşlı bir kayıkçının iki küreğinden birinde “inanç”, diğerinde “çalışmak” kelimeleri yazılıymış. Kayıkçıya küreklerine niçin bunları yazdığı sorulduğu zaman demiş ki: “Nehirde karşıdan karşıya geçmek için her iki küreğe de ihtiyacımız var. Çalışmaksızın, inanç veya inançsız çalışmak, sizi bir dairede hedefsiz döndürür durur.

Hayat yolumuzdaki seyahate de tek bir kürekle çıkmak, nehri tek kürekle geçmeye çalışmaktan farksızdır. Yerimizde döner durur, hiçbir yere gidemeyiz.”

BAŞARI SABIR İSTER!

Büyük eserler uzun sabırların meyvesidir. Victor Hugo dışarı çıkmak için gereken bütün elbiselerini bir sandığa koyup, bir arkadaşına emanet vermişti. Ve çalışması bitmeden geri getirmemesi için sıkı, sıkı tembih etmişti. Hugo, günlerce çalışarak yalnızlığın mahrem sığınağında sabırla çalışarak ‘’Notre-Dame’de Paris’’ adlı kitabını edebiyat dünyasına kazandırdı.

Zamanla Amerika’nın en fazla okunan yazarlarından William Sorayan, ilk kitabının basılmasından önce, yayınevlerinden, üst üste konulduğu zaman 75 santim yüksekliğinde ret mektupları almıştı.

İngiliz yazar G.K.Chesteron çocukluğunda çok şişman, sevilmeyen biriydi ve sekiz yaşına gelesiye kadar okumasını öğrenememişti. Öğretmenlerinden biri, eğer onun kafası açılsaydı, ’’beyin yerine kocaman bir yağ parçası çıkacağını’’ söyledi.

İngiliz milletvekili Benjamin Disraeli, parlementodaki ilk konuşmasında ıslıklandı, yuhalandı ve konuşmasını bitiremeden kürsüyü terk etmeye mecbur kaldı. Fakat yerine geçmeden şunları söyledi. ’’Pekala, sözümü kesiyorsunuz ama dinleyeceğiniz zaman da gelecektir’’ Disraeli, bir zaman sonra İngiltere başbakanı oldu.

Genetik ilminin kurucusu Gregor Mendel, üniversiteye kabul edilmemişti. Daha sonra Viyana Üniversitesine devam etti ise de mezun olmadan oradan ayrılmıştı. Aynı üniversitenin profesörlerinden biri onun için şunu yazmıştı; ’Mendel’de, bilim adamı için gerekli berrak düşünce yok’’

Necip Güven
 
 
325 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın