• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam1513
Toplam Ziyaret2395205

Basın açıklamalarımdan seçmeler! (2)

10/03/2023

matematik korkusuna son

 

matematikkafe.com/ BASIN AÇIKLAMALARIMDAN SEÇMELER (1)

 

BASIN AÇIKLAMALARIMDAN SEÇMELER! (2)


MATEMATİK KORKUSUNA SON!

Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde eğitimci-yazar Necip Güven, insanlardaki matematik korkusuna son vermek için Matematikle Barışıyorum adlı bir kitap yayınladı. 20 yıldan fazla sınıf öğretmenliği yapan Necip Güven, tecrübelerini biraraya getirerek hazırladığı kitabında, matematik korkusunun sebeplerini ortaya koyuyor.

Ailede ve okulda yapılan hatalar ile daha sonra öğrencilerin yaptığı yanlışlar sebebiyle matematik korkusunun oluştuğuna dikkat çeken Güven, bunun doğru sistem ve doğru düşünceyle kolayca aşılabileceğini savunuyor.

Güven, Artık Türkiye'de matematik korkusu kalmamalı. Bu korkudan kurtulmamız için yeterli kaynağımız var. Artık matematikle barışalım, kucaklaşalım dedi.

Matematik korkusunun sosyal bir mesele olduğunu ifade eden Güven, kitabını evvela anne ve babaların, sonra eğitimcilerin, daha sonra da öğrencilerin okuması gerektiğini belirtti. Güven, matematik korkusunu çocukların anne ve babalarından öğrendiklerini, onların da kendi ebeveynlerinden miras aldığını anlattı.

Çocukların korkulu rüyası haline gelen çarpım tablosu üzerinde bir düzenleme yaptığını belirten Güven, çarpım tablosunu çocuklara sevdirmek için tekerlemeler ekledim. Bu tekerlemelerle çocuklar çarpım tablosunu severek çalışıyorlar.

Tekerlemeli çarpım tablosu mesajlar da veriyor. Mesela 9 kere 2, 18, matematiği severiz, 4 kere 4, 16, çok faydalı kahvaltı, gibi tekerlemeler, çocukların bu sözleri duyarak olumlu düşünmesine sebep oluyor. Mevcut çarpım tablosu yanlış düzenlendiği için çocuklar bunu öğrenmekte güçlük çekiyor. Çarpım tablosunun katlamaya dayanması gerekir diye konuştu.

KAYNAK: mynet.com/matematik-korkusuna-son-110100153657 

 

BASIN AÇIKLAMALARIMDAN SEÇMELER! (3)

 


Matematik Korkusunu Yenmek



392 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın