• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam355
Toplam Ziyaret2439774

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları

19/04/2021

bilim olimpiyatlari

 

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları başlıyor


TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları sayesinde öğrenciler, Türkiye’yi yurt dışındaki uluslararası olimpiyatlarda, ortaokul ve lise yıllarında temsil etme fırsatı yakalıyor.


TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığının (BİDEB) düzenlediği Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı'na başvurular için bu yıl farklı bir yol izlenecek. Daha önce sadece okul müdürlerinin öğrenciler adına başvurduğu sınava, bu yıl öğrenciler kendileri başvuru yapabilecek.

Kimler başvurabilecek?

- T.C. vatandaşı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları veya 5901 sayılı kanunda geçen Mavi Kart sahibi olmak.

- Biyoloji, fizik, kimya alanlarında 8, 9, 10 ve 11. sınıfa ve hazırlık sınıfına devam eden öğrenciler. (Lise son sınıf öğrencileri programa başvuramaz.)

- Bilgisayar ve matematik alanlarında 9, 10 ve 11. sınıfa ve hazırlık sınıfına devam eden öğrenciler.

- Ortaokul bilgisayar ve matematik dallarında 5, 6, 7 ve 8. sınıfa devam eden öğrenciler.

- Her öğrenci sınava yalnızca bir alandan başvurabilir. Öğrencilerin başvuru yapabileceği alanlar ise; ortaokul matematik, ortaokul bilgisayar, bilgisayar, matematik, fizik, kimya ve biyoloji olacak.

Birinci Aşama Sınavı haziran ayında tamamlanacak. Öğrenciler yaz okulundan sonra İkinci Aşama Sınavı'na katılacak ve sınavı başarıyla tamamlayanlar kış okuluna davet edilecek.

İki aşamada da başarılı olan öğrenciler, Uluslararası Bilim Olimpiyatları programı kapsamında yapılan eğitimlere ve sınavlara katılma hakkı kazanacak. Bu süreçte öğrenciler, akademisyenlerden üst düzey, uzun süreli ve yoğun bir eğitim görecek.

Sınavlar, 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak.

Para ödülü

İkinci Aşama Sınavı’nda başarılı olan öğrencilere, TÜBİTAK tarafından ulusal düzeyde madalya, başarı belgesi ve para ödülü verilecek.

Takım Seçme Sınavları sonucunda, Uluslararası ve Bölgesel Bilim Olimpiyatları Takımları belirlenecek. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarına katılan ve derece alan öğrencilere TÜBİTAK tarafından para ödülü verilecek.

Üniversiteye sınavsız yerleşme

Bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya ve matematik sınav dallarında Türkiye genelinde dereceye giren öğrenciler, katıldıkları ilk üniversite sınavında ek katsayı uygulamasından yararlanabilecek.

Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında altın, gümüş ya da bronz madalya kazanan lise öğrencileri, üniversiteye giriş sınavında bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız yerleştirilme veya ek katsayı hakkından yararlanabilecek.

Uluslararası alanda Türkiye'yi temsil edecekler

Alınan dereceye göre öğrenciler, 2205 Lisans Bursu Desteği, 2248 Mentorluk Desteği Programı'ndan da faydalanabilecek. Takımlara seçilen öğrenciler, ev sahibi ülkelerde uluslararası alanda ülkemizi temsil edecek.

Programın amacı, ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak.

Başvurular TÜBİTAK BİDEB başvuru ve izleme sisteminden yapılacak.

 

Matematik ile ilgili diğer sınavlar

 

808 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın