• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam1204
Toplam Ziyaret2440623
Necip Güven
necipguven2008@gmail.com
MATEMATİK EĞİTİMİNDE DOĞRU ROL PAYLAŞIMI!
19/03/2020
Matematik Eğitiminde üç ana unsur vardır :
 
1.Bunlar sınıf öğretmenleri ve matematikçilerdir .
 
2.Sahadaki oyuncular yani öğrencilerdir .
 
3.Sahadaki maçı seyreden seyirciler yani anneler ve babalardır .
 
Sınıf öğretmenleri ve matematikçiler öğrencileri maça hazırlarlar . Nasıl görünüşte sıradan takımlar teknik direktörlerinin verdikleri direktif ve taktiklerle kendisinden daha güçlü rakipleri yenebiliyorsa , matematik eğitimi yönünden güçlü öğretmenlerin öğrencileri de zor görülen problemlerin üstesinden gelebilirler .
 
Bazen öğrencilerimiz problemlerden gol yiyebilir . Onlara aynen maçların 90 dakika olduğunu hatırlatıp tekrar motive etmeliyiz.. Yenilgi anında zaten moralleri bozuk olduğu için onlara kızıp eleştirmemeliyiz. Çünkü gerçek eğitimciler moral çökkünlüğü durumlarında destek , zafer durumlarında ise onların zaferlerini kutladıktan sonra daha iyi olmaları için eksik yönlerini hatırlatırlar .
 
Sahadaki oyuncularınız olan öğrencileriniz matematikten pes etmek istedikleri zaman , futbol ve bilgisayar oyunları oynarken neden pes etmediklerini soralım.. Tuttukları futbol takımlarının defalarca yenilmesine rağmen o takımı neden hala tutmaya devam ettiklerini soralım. MAĞLUBİYETİN YERE DÜŞMEK DEĞİL, MÜCADELE İÇİN TEKRAR AYAĞA KALKMAMAK OLDUĞUNU AÇIKLAYALIM...
 
Gelelim maçın seyircileri olan anne - babalara ... Onların görevleri sahaya girip oyuncuların oyununa müdahale etmek değildir. Onların görevi , aynen spor müsabakalarında olduğu gibi oyuncuları teşvik edici tezahürat yapmaktır . Saha kenarından maçı izlerken '' YENİLSEN DE YENSEN DE , ANNEN , BABAN SENİNLE ! '' şeklinde alkışlayarak tezahürat yapmalılar ...
 
Ben görev yaptığım yıllarda öğrenci ödevlerine velilerin karışmasına hiç izin vermemişimdir . Velilere , '' Ödevler çocuklarınızındır , yanlış ta olsa ödevlerini kendileri yapsın . '' derdim . Ödevleri verirken de öğrencilerin görüşlerini alır , ödevde aşırıya kaçmazdım .
 
Bir velim hariç tüm velilerim dediklerime uydu . Sınıf annesinin eşinin kızının ödevine karışması üzerine , kızım baban problem çözmek istiyorsa bu problemi çözsün diyerek çok kazık bir problem yazdım ve çözmesi için öğrencimin babasına gönderdim. Günlerce gönderdiğim problemi çözmek için uğraştı .
 
Çözümünü söyleyeyim dedim onu da kabul etmedi ama problemi ilerleyen günlerde de çözemedi . Bir gün yolda karşılaştım ve kendisine '' Bu problemi bu şekilde çözemezsin , problemi önüne alacaksın bakacaksın , bakacaksın ve problem seninle konuşmaya başlayacak . '' onan sonra çözebilirsin dedim . Dediğimi uygulayan veli ertesi günü problemin doğru çözümünü gönderdi . Bir daha da kızının ev ödevlerine hiç karışmadı .
 
Ben öğrencilerime ev ödevlerine karışma konusunda şu mesajları veriridim . '' Çocuklar  karnınınız acıksa , anneniz sizin için yemek yerse olur mu ? '' diye sorarım . Ona da '' Olmaz ! '' derler .'' Sizin uykunuz gelse , anneniz sizin için uyusa olur mu ? '' derim . '' Olmaz ! '' derler . Ben de '' Anne , babanızın çözdüğü problemlerin size faydası olmaz . YANLIŞ BİLE OLSA KENDİ ÖDEVİNİZİ KENDİNİZ YAPIN ! '' derim .
 
YANILIYOR MUYUM ?
 
Necip GÜVEN


674 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

MATEMATİKTE ÇANLAR KIZLAR İÇİN ÇALIYOR! - 21/04/2024
MATEMATİKTE ÇANLAR KIZLAR İÇİN ÇALIYOR!
GEÇİM DENKLEMİ! - 14/04/2024
GEÇİM DENKLEMİ!
BAŞARIYA GİDEN YOL KESE FORMÜLÜNDEN GEÇER! - 27/03/2024
BAŞARIYA GİDEN YOL KESE FORMÜLÜNDEN GEÇER!
POPÜLER MESLEKLER MASALI - 06/03/2024
POPÜLER MESLEKLER MASALI
MATEMATİKLE BARIŞMAYA DAVET EDİYORUZ! - 28/02/2024
MATEMATİKLE BARIŞMAYA DAVET EDİYORUZ!
HER ŞEY BİZDE BİTER! - 21/02/2024
BENDE, SENDE NE VAR Kİ, HER ŞEY BİZDE BİTER!
ÇOCUKLAR MATEMATİK ÖĞRENMEKTE NEDEN ZORLANIRLAR? - 19/02/2024
ÇOCUKLAR MATEMATİK ÖĞRENMEKTE NEDEN ZORLANIRLAR?
AİLE KÜLTÜRÜ NEDİR - 15/02/2024
AİLE KÜLTÜRÜ NEDİR
BEKLE BUĞDAY TANESİ - 10/02/2024
BEKLE BUĞDAY TANESİ
 Devamı