• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam1235
Toplam Ziyaret2396454

Necip-Güven-gönderileri

matematikkafe.com
 
 

Necip Güven Gönderileri


BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ARTAR!

Buğdayları ekmezsen,
Fareler yer, götürür.
Fareleden kurtarsan da,
Ya küflenir ya çürür.

Bilgi de buğday misali,
Paylaşmak, ekmek ister.
Bilgiyi kendine saklarsan,
Seninle mezara gider.

Mezara giden bilgi,
Karıncaya yem olur.
Bedenin toprakla çürür.
En sonunda kaybolur.

Mevlana'mız diyor ki,
Kamil isen bırak eser.
Eser bırakmayan kişinin,
Yerinde yeller eser.

Şöyle göz at tarihe,
Kimlerin adı kalmış.
Eser bırakanların adı,
Tarihte iz bırakmış.

Bilgi bir su misali,
Ancak akarsa durulur.
Bilgi üretenler çoksa,
O ülkede refah olur.

Bilgi yükselen bir bina,
Sen de tuğla koy ona.
Ürettiğin her bilgi,
Miras kalır torununa.

Bilgi büyük bir güçtür.
Kıymetini bilelim.
Bilgi üretmek için,
Hep el ele verelim.

Necip GÜVEN 17 Şubat 2020 Eskişehir

 

UNUTTUĞUM, ZOR UNUTTUĞUM, HİÇ UNUTAMADIĞIM ÖĞRETMENLER!

* HEP BİLGİ VERİP HEP BİLGİ İSTEYEN ÖĞRETMENLERİMİ ÇABUK UNUTTUM.

* BİLGİYİ KÜÇÜMSEYİP SEVGİYLE YAKLAŞAN ÖĞRETMENLERİMİ ZOR UNUTTUM. GÜLÜMSEMEYİ; İNSANLARIN GÖZLERİNİN İÇİNE BAKMAYI; SEVGİNİN PAYLAŞMAK OLDUĞUNU, PAYLAŞMANIN İNSANLAŞMAK OLDUĞUNU BANA ONLAR ÖĞRETTİLER.

'' SEVGİNİN OLMADIĞI YERDE BIRAKIN EĞİTİMİ, VERİMLİ BİR ÖĞRETİM BİLE YAPILAMAZ.'' DİYEN ÖĞRETMENİMİN SESİ KULAKLARIMDA HALA ÇINLIYOR.

''NOT NEDİR Kİ ÇOCUĞUM, ÖNEMLİ OLAN SENİN DAVRANIŞIN! '' DİYEN CANIM ÖĞRETMENİMİ DUYAR GİBİYİM. KOŞUP ELLERİNDEN ÖPESİM GELİYOR...

SEN ÇOK YAŞA ÖĞRETMENİ, İYİ Kİ TANIDIM SENİ! BEN DE SENİN GİBİ BİLGİDEN ÖNCE SEVGİYİ SUNUYORUM. ÖĞRENCİLERİMİ AYRIMSIZ SEVMEYE ÇALIŞIYORUM. ZAMAN ZAMAN KALBİMİ KIRSALAR DA, PAYLAŞMAK YERİNE BENCİLCE DAVRANSALAR DA SEVİYORUM ONLARI...
 
NOT: BU METİN EĞİTİMCİ - YAZAR, MATEMATİK ÖĞRETMENİ CEMAL ÇAĞLI HOCAMA AİTTİR.


MATEMATİK ÖĞRETİMİNDE ANADOLU AÇILIMI!

Kütahya'ya gelen Eğitimci_yazar, emekli sınıf öğretmeni Necip GÜVEN, ünlü Türk büyükleri Mimar Sinan, Yunus Emre, Mevlana ve Nasrettin Hoca'yı model alarak oluşturduğu ''Anadolu Açılımı'' projesiyle çocukların ve gençlerin matematiği kolay öğrenmesini hedefliyor.

Emekli sınıf öğretmeni Necip Güven (54), 1999 yılında yapılan uluslararası matematik seviye belirleme sınavlarına Türkiye de dahil olmak üzere 38 ülkeden öğrencilerin katıldığını anımsattı. Bu sınavda matematikteki genel başarı sıralamasında 31'inci olan Türkiye'nin; Singapur, Güney Kore, Tayvan, Hong Kong ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinin çok gerisinde kaldığını belirten Güven, OECD'nin 2000'den bu yana 3 yılda bir OECD ülkeleri ve diğer katılımcı ülkelerde Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı(PISA) uygulamaları yürüttüğünü anlattı. Güven, 2006'da Türkiye'nin katılımcı 57 ülke arasında fende 44'üncü, matematikte 37'inci, okumada 43'üncü olarak OECD ülkeleri arasında sondan ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Türkiye'nin matematik başarısının OECD ülkeleri ortalamasının altında olduğuna dikkati çeken Güven, ''Ülkemizde eğitimdeki başarı düzeyini belirleyen en kapsamlı sınavlardan biri ÖSS'dir. 2007'deki ÖSS verilerine bakıldığında matematik alanında sıfır puan alanların sayısının önceki yıla göre 27 binlerden 47 binlere çıktığı görülmektedir'' dedi.

Güven, Türkiye'deki matematik başarısızlığının mazeretlerle açıklanamayacağını ifade ederek, ''Mazeretlere sığınıp mevcut durumu kabul ederek sineye çekmek yerine tüm mazeretleri ortadan kaldırmak için çözümlere odaklanmak gerektiğini'' bildirdi.

Necip Güven, daha önceki yıllarda öğrencilere matematiği sevdirmek için şiir ve deneme kitapları yazıp şarkı bestelediğini hatırlattı.

''Kolay matematik öğretimi'' konusunda son 10 yıldır yürüttüğü çalışmaları ''Anadolu Açılımı'' adıyla insanlara sunma aşamasına geldiğini anlatan Güven, bu projesinde anneleri önemli bir faktör olarak belirlediğini söyledi. Güven, eğitimcilerle öğrenciler arasında annelerin köprü görevi yapacağına işaret ederek, ''Anneler ilk öğretmenlerimizdir ve sorunlarda en çok acı çeken kitledir. Matematik dahil tüm eğitim ve öğretim sorunlarının çözümünde annelerin içinde yer almadığı çözümlerin başarıya ulaşma şansı yoktur. Bu sorunların bürokratik sistem içinde de çözülme şansı yoktur. Matematik sorunu ancak çözüme odaklanmış, toplumun her kesiminden gönüllü bireylerin yer aldığı takım çalışmaları sonucu çözülebilir. Tüm tarafların çözüm içinde etkin rol almadığı çalışmalarsa çocuklarımız, anneler ve eğitimciler arasında gidip gelen bir pinpon topuna döner" diye konuştu.

Güven, ''Anadolu Açılımı'' projesinde Mimar Sinan, Mevlana, Yunus Emre ve Nasrettin Hoca'nın yaşam felsefelerini baz alarak, onların başarıya ulaşmadaki inanç, kararlılık ve azimlerine dikkati çekmeye çalıştığını bildirdi.

Mimar Sinan'ın sürekli kendisini geliştirerek ustalık dönemi eserlerini 70 yaşından sonra ortaya koyduğunu belirten Güven, Türkiye'de insanların 50-60 yaşlarında emekli edilerek en verimli dönemlerinde sistem dışında kaldığını savundu. Edirne'deki Selimiye Camii'nin, Mimar Sinan'ın yaşamındaki zirvesi olduğunu dile getiren Güven, başarılı olmak isteyen her insanın kendisine böyle hedefler koyması gerektiğini bildirdi.

Yunus Emre'nin, ''Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz'' sözünü hatırlatan Güven, matematik eğitimcilerinin öğrencilerin işini kolay kılması halinde başarı merdivenlerinin tırmanılacağını anlattı.

Nasrettin Hoca'nın nüktedanlığı ve hazır cevaplılığıyla Türk insanının zekasını yansıttığını söyleyen Güven, ''Nasrettin Hoca, herkese, 'Haklısın' diyor. İnsanların inançları neyse yanlış da olsa ona inanmaya devam ederler. Matematiğe zor diyen bir öğrenciye bu iş zor gelir, motivasyonunu olumsuz etkiler. Biz matematiği kolay diye algılatırsak iş çözülür.

Mevlana'nın öğütleri, matematiğe güzel yanlarından bakmamızı sağlayabilir. Nasıl bakarsan öyle algılarsın. Matematiğe bakış açımızı Mevlana'nın öğütlerine göre kurarsak başarı şansımız artar. İşte dört ünlü Türk büyüğümüzün yaşamından yola çıkarak oluşturduğumuz proje, çocuklara matematiği sevdirecek'' şeklinde konuştu.

Necip Güven
Kütahya İHA

Singapur matematik eğitimi


Yorumlar - Yorum Yaz