• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam568
Toplam Ziyaret2607199

Doğru kararlar için finans matematiği

finans ve matematik

matematikkafe.com
 


Doğru Kararlar İçin Finans Matematiği 

 

Güncel hayatımızda problemlerin iyi analiz edilip doğru parametrelerin (değişkenlerin) tespit edilmesi gerekir. Problemin çözümlenmesindeki belki de en önemli husus, bir problemin içindeki parametreleri doğru bir şekilde belirlemektir.

Günlük hayatımızdaki problemlerin parametreleri, okul sınavlarında olduğu gibi hazır olarak karşımıza çıkmaz. Ayrıca problemlerin doğru ve kısa sürede analiz edilmesi gerekir. Bu analiz doğru yapıldığı zaman parametreleri matematiksel formüllere yerleştirip doğru cevabı tahmin etmek daha kolay olacaktır.
 


Finans matematiği tam olarak nedir?

 

Finansal matematik eğitimi programı, matematik, işletme, uluslararası finans ve ekonomi bölümlerinin ortak yönlerinden oluşur. Yöntem ve ürün tasarlayabilen kişiler yetiştirmeyi amaçlar.

Öğrencilerin mezun olduktan sonra uzmanlaşabilecekleri alanlar:

Finans uzmanlığı, borsa uzmanlığı, bankalarda risk yönetim uzmanlığı, istatistik, finans kesiminde bilgisayar programcılığı, yatırım uzmanlığı, aktüerya, gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı ve finans matematiği.
 


Aktüerya Nedir?

 

Aktüerya, gelecekte meydana gelebilecek, belirsizlik veya risk içeren, özellikle sigorta ve emeklilikle ilgili olay ve süreçleri matematik, istatistik ve finans teorileri yardımıyla inceleyen disiplinler arası bir daldır. Aktüerler, yaptıkları analiz sonucunda kişilerin veya kurumların, beklenen veya beklenmeyen olaylar karşısında risklerini en aza indirecek programlar yaratır ve uygularlar.


Hazırlayan: matematikkafe.com

etiketler; Finans Matematiği ne işe yarar?, Sonlu Matematik ne demek?, Finansal matematik Nedir, Bankacılıkta matematik hangi amaçla kullanılır?

4971 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın