• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam668
Toplam Ziyaret2380339

Çarpım tablosu toplamadan başka bir şey değildir

10/05/2022

carpim-tablosu-denen-sey-aslinda-toplamadan-baska-bir-sey-degildir


BAŞARIYA SUSAYANLAR ( 3 )


EZBERSiZ-cARPMA
 

Çarpım tablosu denen şey aslında toplamadan başka bir şey değildir


MATEMATİKLE BARIŞIYORUM'U ÇOK BEĞENDİM!


Hocam merhabalar kitaplarınız elime geçti ilk kitabınız olan ‘’Matematikle Barışıyorum’’u 24 saat bile geçmeden bitirdim çok beğendim ve şu kanılara vardım:

1.Matematiğin korkulacak bir yanı yoktur.
2.Matematik sınavları geçmek için öğrenilmesi gereken bir ders değil daha rahat ve özgürce yaşayabilmek için öğrenilmesi gereken bir olgu hatta bir yaşam tarzıdır.
3.Matematik hayatın her yerinde vardır.
4.Matematiği herkes yapabilir ama bir ustanın eline düşmelidir.
5.İlk ve ortaöğretimde bir ustanın eline düşmemişim veya bana bir ustanın eli değmemiştir.
6.Matematik temelimin yoktur ve matematiğe temelden çalışmaya başlamam gerekmektedir.
7.Başarmanın en önemli şartları ön yargılardan mazeretlerden kurtularak pozitif düşünmektir.
8.İnsanlar başarı basamağının 3.sünde kalmamalı 4.basamağa çıkarak insanlığa faydalı olmalıdır.

İkinci kitabınız olan Çarpma ve dört işlem kitabını okumaya bu gece başlıyorum ama incelemelerim dâhilinde o kitabınızı bir roman veya anı tarzında değil bir ders kitabı şeklinde çalışarak matematiğimin ilk temelini o kitapla atmak istiyorum.

Sayın hocam sorularıma yardımcı olursanız ve beraberce bir çalışma programı oluşturursak başarılı olacağımdan eminim çünkü ben matematik cehaletime karşı savaş açtım bu savaşı ya kazanırım yada ölürüm. Yani ya istiklal ya ölüm......

Başarılarınızın devamını diler yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim….Alperen....

EZBERSİZ ÇARPMA ÖĞRETİMİ ÇALIŞMASINA YAPILAN YORUM

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

İkinci kitabınız olan çarpma ve dört işlemi de bitirdim ve bu kitabı inanın daha çok beğendim. Öncelikle kitap okuyucu mektupları ve soru cevap şeklinde geçtiğinden dolayı çok akıcı ve samimi olmuş insanların halk dili tabiriyle kullandıkları dille yazmışsınız kitaplarınızı. Peki ben şimdi naçizane fikrimle soruyorum size, bu kitabı acaba akademik bir dille yazsaydınız acaba daha iyi olur muydu? Sakın yanlış anlamayın ben kitabın yazılış dilini beğenmediğimden dolayı değil sadece aklıma böyle bir fikir geldiği için söyledim, akademik bir dil kullanmış olsaydınız sanki kendinizi ve fikirlerinizin doğruluğunu ispatlamış bir profesörün kitabını okuyormuşum izlenimi uyandıracaktı kitabınız bende. Kitabın nasıl yazılacağı ile ilgili sizleri eleştirecek veya sizi yerecek kadar bilgili ve de sizin kadar tecrübeli değilim aslında ama naçizhane fikrim bu doğrultuda.

Neyse gelelim kitabın içeriğine tek kelimeyle her yönü mantık kokuyor. Hele ÇARPIM TABLOSUNU ÖĞRETEMEDİK AMA ATAM HALA İZİNDEYİZ başlıklı yazınız ve ülkemiz hakkındaki bu acı tespitleriniz o kadar güzel ve doğru ki tüylerim diken diken oldu okurken…..Ne dehşet verici…

Fikirleriniz ve formülünüzse tamamen müthiş ve benim aklım hemen yattı bu çarpım tablosu işine. Evet aslında matematikte iki işlem varmış ve hocam yıllarca defterlerin arkasında olan çarpım tabloları yanlışmış! Bu daha da dehşet verici bile bile bize yanlış öğretmişler dayatmacı bir politikayla bizim üzerimizde psikolojik bir baskı kurmuşlar şimdi ben hakkımı helal etmiyorum bana bunu zorla dayatanlara. Yazık yıllarca anlayamadığım matematiğin mantığına ve en önemlisi de yıllarıma. Şimdi düşünüyorum da bana doğrusu öğretilmiş olsa nasıl bir mantık geliştirirdim diye?

2*3=6
2*4=8
2*5=10 yerine
3*2= 6 yani üç tane iki = 6
4*2= 8 yani dört tane iki= 8
5*2=10 yani beş tane iki= 10 derdim ve çarpım tablosu denen şeyin aslında toplamadan başka bir şey olmadığını öğrenir ve hatta bununla ilgili bir kompozisyon dahi yazabilirdim.

Böylelikle ezberlemez öğrenmiş olurdum hem de soran insanlara bunun mantığıyla açıklamasını yapardım.

Ben bu kitabı okumakla veya yazdıklarımla bir icat yapmış olmuyorum belki ama en azından matematiğin mantığını anlamaya başlıyorum teşekkür ederim hocam…… Şu an birinci basamağa başlamış bulunuyorum şimdi görevimiz ikinci basamağa çıkmaktır bunun içinde gerekli materyaller bulmak ve yepyeni bir çalışma programı hazırlamaktır … Yapabilirim-yapıyorum ve yaptım demeliyim.

Yazımı sitede yayınladığınızı gördüm benim yazdığım ve insanlara yararlı olarak gördüğünüz her yazımı benim yazdığımı belirtmek şartıyla sitede yayınlayabilir veya kitaplarınızda kullanabilirsiniz, benim için hiçbir mahsuru yoktur hatta yayınlayın ki insanlar yalnız olduklarını zannetmesinler tıpkı benim gibi, yayınlayın ki birbirimizden destek alarak basamakları çıkalım ve birbirimize yardımcı olarak …. Saygılar hocam…

Alperen….
 
 
3169 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın