• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam288
Toplam Ziyaret2424972

Matematik mutluluktur!

28/06/2022

matematik mutluluktur

 

Matematik mutluluk mudur?


Muğla'nın Menteşe ilçesinin Bayır mahallesinde yaşayan, Aksaray Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Matematik Öğretmeni Özge Çolak (24) matematiğin aslında zor olmadığını, 'matematik dersi için matematik mutluluktur, mutluluk bulaşıcıdır. Umarım bir gün hepimiz 'matematiğin anlaşılır' olduğunu öğrenerek mutluluğunu paylaşırız' dedi.


Genç öğretmen Özge Çolak ile bir röportaj gerçekleştirdik. Röportajımıza kendisini tanıyarak başlayalım;)
(BUSE NİL TOKUR) 
 
KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?

Özge Çolak 24 yaşındayım Aksaray Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Şu anda matematiği özel ders şeklinde yürütüyorum.

MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİNİ SEÇME NEDENİNİZ NEDİR?

Bize anlatılandan daha kolay bir şekilde matematiği öğretilebilir miyim diye merak ettim. Ön yargılı yaklaşımlarla ders nasıl sevdirilebilir diye düşündüm. Toplum tarafından kabul gördüğü kadar zor olmadığını anlatmak istenirse rahatlıkla çözülebileceğini, korkutularak değil de sevdirerek matematik öğretmek için seçtim.

ÖĞRENCİLİK YILLARINDA MATEMATİK DERSİNE BAKIŞ AÇINIZ NASILDI?

Zordu, kolay demeyeceğim. Ama önemli olan bunu bize sevdiren, ilginizi çekerek öğreten insanları bulmak ve bunu yapınca da işler kolaylaşıyor. Çok güzel bir söz var. Hayatta en büyük şans iyi bir öğretmene denk gelmektir. Bende o öğretmenlere denk geldim. Ve en büyük isteğim olan öğretmenliği yapıyorum.

MATEMATİK DERSİ BİRÇOK ÖĞRENCİ TARAFINDAN ZOR GÖRÜLÜYOR. SİZCE BUNUN NEDENLERİ NEDİR?

Zor görünüyor, çünkü zor olduğuna inandırılıyor. Önce ailede başlar ve ailelerde de toplumumuzda matematik hep anlaşılmaz zor görünen bir konu olarak anlatılıyor. Çocuk zor olduğunu daha derse gelmeden biliyor. Aslında oyunlar aracılığıyla, çocuklar sorarak, deneyerek matematiğe ilk adımları atıyor olsa zor olmadığı aksine eğlenceli olduğunu görecekler. Bunu aile çocuklara öğretirse oyun oynamanın içerisinde matematiğinde bir yeri olduğunu ve ne kadar kolay olduğunu çocuk öğrenecek. İşte o zaman çocuk derse isteyerek gelir. Aile, okul ve öğrenci üçgeni çok önemli, matematik dersi çocuğa beden eğitimi gibi gelir.

MATEMATİK ÖĞRETMENİ OLARAK NE GİBİ HEDEFLERİNİZ VAR?

Demiştim ya, ‘en büyük şans olan öğretmenler’den olmak istiyorum diye, matematiği hayatımızın bir parçası olduğunun farkında olan öğrenciler yetiştirmek istiyorum. Zor olduğunu kabul etmeyen, önce deneyerek görmesini, yargılarla hareket etmemeyi öğrenen öğrenciler yetiştirmek istiyorum. Ve matematik bilerek neler yapabileceğinin farkında olan öğrenciler yetiştirmek istiyorum.

EĞİTİM SİSTEMİ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR?

Eğitim sisteminde öğrenci odaklı olmak gerek, bazen bunu unutarak hareket ediliyor önceliğimiz öğrenciyi kazanmak olmalı, sistemimizi bu doğrultuda yenilemeli, ilerleme kaydedeceğimiz yeni yollar açmalıyız. Yani öğrencileri maratondan daha çok sevecekleri bir hayata hazırlamalıyız.

MATEMATİK DERSİ SİZCE OKULLARDA YETERLİ BİR ŞEKİLDE İŞLENİYOR MU?

Buna şöyle cevap vermek istiyorum. Birebir özel derslerde sıkça karşılaştığım durum şu oluyor. Öğrencilerden ‘biz bunu böyle öğrenmedik aslında çok kolaymış ama bu şekilde hiç görmedim’ şeklinde tepki alabiliyorum. O yüzden biraz daha yeniliğe açık biraz daha kısa oyunlar ile dersleri şekillendirmek ve aktif olmak gerektiğini düşünüyorum. Öğrenci motivasyonunu yükseltmek için.

MATEMATİK DERSİNİN ANLAM VE ÖNEMİNİ BİR CÜMLE İLE ANLATABİLİR MİSİNİZ?

MATEMATİK MUTLULUKTUR, MUTLULUK BULAŞICIDIR. UMARIM BİR GÜN HEPİMİZ MATEMATİĞİN ANLAŞILIR OLDUĞUNU ÖĞRENEREK, MUTLULUĞUNU PAYLAŞIRIZ.

KAYNAK: gazetezeybek.com.tr/matematik-ogretmeni-colak-matematik-mutluluktur/4563/

 
359 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın