• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam171
Toplam Ziyaret2434588

Başarı yolunda gençlere tavsiyeler! (13)

16/01/2023

basari yolunda genclere tavsiyeler 13


ÇİN İŞKENCESİ UYGULAYIN!

Derslere uygulayacağınız Çin işkencesi metodu çok basit ama çok etkili bir metottur. Çin işkencesi bir odada sandalye üzerinde oturan mahkumun başına arka arkaya damlayan su damlacıklarından ibarettir. İlk damlalar mahkum için hiç rahatsız edici değildir. Fakat ilerleyen dakika ve saatlerden sonra mahkumun başına damlayan her damla sanki bir balyoza dönüşmektedir. Öyle bir zaman geliyor ki su damlaları mahkumu çıldırtıyor.

Mahkumlara uygulanan Çin işkencesi dayanılmaz acılara yol açarken derslere uyguladığınız zaman çok büyük başarılara ve sevinçlere kapı açmaktadır. Derslere ısrarlı şekilde, pes etmeden çalışırsanız önceden anlamadığınız derslerin ve konuların size merhaba deyip arkadaş olduğunu göreceksiniz.

Bizler ellerinde balyozla kayaları kıran bir işçi gibiyiz. Bazılarımız yılmadan, azimle taşlara vururken bazılarımız bu kayalar kırılmıyor diye bırakıyoruz. Diyelim ki kayanın kırılması için balyozla ona 100 defa vurmamız gerekiyor. Bazılarımız 100 defa vurup kayaları kırarken bazılarımız 50,60,70,80,90,91,92,93,94,95,,96,97,98 hatta 99’ uncu balyozdan sonra olmuyor diye vurmaktan vazgeçiyor.

Şimdi düşünelim kayayı kıran kaçıncı balyoz vuruşudur? Yalnız yüzüncü balyoz vuruş mudur? Acaba diğer vurulan balyozlar olmasaydı yüzüncü vuruş tek başına kayayı kırabilir miydi? Bizler çocukken şu hikayeyi çok dinlerdik fakat bize verdiği dersin tam olarak farkında değildik. Bir öğrenci yatağı, yorganı sırtında bir memlekete ilim öğrenmek için gitmiştir. Bir süre sonra kafasının dersleri almadığını düşünerek evine geri dönmektedir. Yolda yorulur ve susar. Bir kuyu başında mola verir. Kuyudan su çekmeye başlar. Fakat gördüğü manzara onu şok etmiştir. Kuyudan su çekilen o yumuşak ip sürte sürte kuyunun kenarındaki taşları oymuştur. Öğrenci, yumuşak bir ip sürtüne sürtüne bir taşı oyarken ben nasıl olur da öğrenemiyorum deyip, benim kafam taştan da mı sert diyerek geri döner. Sabırla çalışmaya başlar ve bu azimle önceden öğrenemediği dersleri öğrenir. Ve başarıya ulaşıyor.

Başarı ve başarısızlığın formülleri çok basittir.

KARAR + VAZGEÇME = BAŞARISIZLIK

KARAR + ISRAR = BAŞARI

Çin işkencesindeki su damlası gibi ısrar edersek sonunda başarı mutlaka bizim olacaktır. NECİP GÜVEN
 
 
307 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın