• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam65
Toplam Ziyaret2605301

Başarılı öğrenciler vitrinde, başarısızlar kimin öğrencisi?

vitrinde olmayanlar kimin

 

Başarılı öğrenciler vitrinde, başarısızlar kimin öğrencisi?

 

Matematikçiler yıllarca matematiğin ağır bir ders olduğunu tekrarlayıp durmuşlardır. İnsanlar doğada kaldırmada zorlandıkları şeyleri ağır bu kaldırmam imkansız dememişler o ağırlıkları kaldırmak için kepçeler, vinçler yapmışlar şartlara teslim olmamışlardır. Söyleyin matematikçiler ve eğitimciler olarak bizler yıllardır aynı mazeretleri papağan gibi tekrar etmekten başka ne yaptık?........



Matematik yolculuğu zor bir yolculuktur dedik durduk. İnsanlar ``Bu diyarlar Irak, bu yerlere gitmeyi bırak:`` dememişler ıraklara ulaşımları kolaylaştırmak için otomobiller, trenler, hızlı trenler, uçaklar yapmışlar. Söyleyin matematikçiler ve eğitimciler bizler öğrencilerimizi matematik diyarlarına ulaştırmak için hangi buluşlar yaptık?



Matematik zordur, sevilmez dedik durduk. Aşıklar kendilerini sevdiklerine sevdirmek için sevdiğine şiirler yazdı, şarkılar besteledi, diller döktü. Söyleyin biz matematiği öğrencilere sevdirmek için neler yaptık?



Yıllardır bir taraftan ülkemizin yeraltı zenginlikleri ile övünürken diğer taraftan en önemli yer üstü zenginlik kaynağımız olan çocuklarımızı ``Aptal, geri zekalı, yeteneksiz, beceriksiz`` şekilde damgalayarak canına okuduk, aşağıladık, hurdaya çıkardık, yok ettik.



Bir de ``Senden adam olmaz, sen hiç bir işe yaramazsın! `` şeklinde onların bilinçaltı beyin programlarını yanlış ve olumsuz programlar yükledik. Daha sonra da yüklediğimiz bu yanlış programlarının sonuçlarını görerek ``Bu çocukların adam olmayacağını biz söylemiştik, dediğimiz nasıl da çıktı.`` diyerek bir de yaptığımız yanlıştan övünme payı çıkardık.



Yanlış sistemlerimize rağmen başarılı olanların ``Ailesi, öğretmeni, dershanesi, okulu`` olmakla övündük. Başarısız olanları ise yok saydık, unuttuk.



Öyle ya onlar nasıl olsa yeteneksiz, başarısız o yüzden onlara ``Bu da benim çocuğum, benim öğrencim:`` diyemedik. Çünkü ``Düşenin dostu olmazmış.`` diyerek onlara sahip çıkma cesareti gösteremedik.



Artık şapkamızı önümüze koyarak ``Biz nerelerde yanlış yapıyoruz?`` deme zamanı hala gelmedi mi? Onların parmak izlerinin farklı olduğu gibi yeteneklerinin, ilgilerinin farklı olduğunu, onları bir birine benzetmeye çalışmanın hem onlara hem ülkeye zarar verdiğini ne zaman göreceğiz.

Devamı

Necip Güven

 

712 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın