• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam158
Toplam Ziyaret2486581

Noter Tastikli Çapım Tablosu

23/12/2021

noter-tastikli-kerat-cetveli

 

Noter Tastikli Çapım Tablosu

 

Önce basına paylaştığım basın açıklamasını paylaşayım. Sonra da olayın yanlışlığının nereden kaynaklandığını açıklayayım.

 

 

Bozüyük'te, eğitimci-yazar Necip Güven, 2 yıllık bir çalışmayla hazırladığı tekerlemeli çarpım tablosunu notere onaylattı. Çocuklardaki matematik korkusunu ele aldığı, "Matematikle Barışıyorum" adlı kitabın yazarı eğitimci Necip Güven, öğrencilerin sevdikleri konuları kolayca öğrenmelerinden yola çıkarak, çocukların korkulu rüyası olan çarpım tablosunu tekerlemeli hale getirdi. Güven, tekerlemeli çarpım tablosunu Bozüyük Noteri Müberra Şahbaz’a tasdikleterek tescil ettirdi.


"9 kere 2=18, matematiği severiz",
"4 kere 4=16, çok faydalı kahvaltı"
gibi tekerlemeler sayesinde çocukların çarpım tablosunu eğlenerek öğreneceklerini savunan Güven, "Çarpım işlemi katlama yoluyla saymalara dayandığı halde, mevcut tablolar buna uygun değil. Hemen her defterin arkasında yer alan çarpım tabloları, öğrencileri ezbere zorluyor. Bu durum çocukları birer papağana çeviriyor. Ben, bu çarpık çarpım tablolarının yerine, tekerlemeli ve katlamayı esas alan tablo hazırladım. Bu mantığı kavrayan bir insan, yaşı kaç olursa olsun çarpım tablosunu zorlanmadan öğrenebilir" dedi. İhlas Haber Ajansı


Bu haberin basında yer alması üzerine ezberciler olaya balıklama atladılar. Çarpım tablosunu tekerlemeli ezberletmeye başladılar. Ben bir ilk okul öğretmeni olarak çarpım tablosunda ezbere sapmadım. Tekerlemeli çarpım tablosunu da ezberlemede kullanmadım.

 

Hazırladığım Tekerlemeli Çarpım Tablosunda hep pozitif tekerlemeler kullandım. Motive edici, matematiği sevdirici, eğlendirici, espirili cümleler seçtim.

Ve de bu çarpım tablolarını Çarpım Tablosu Öğretiminde öğrencilere dağıtmadım. Çarpım Tablosunu Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına uygun şekilde ezbersiz şekilde yürüttüm.

Çarpım Tablosu Öğretimi devam ederken hazırladığım Tekerlemeli Çarpım Tablosundan bölümler okuyor ve öğrencilerime ''Çocuklar, kimler çarpım tablosunu öğrenirse bu Tekerlemeli Çarpım Tablosunu ödül olarak vereceğim!'' diyerek onları motive ediyordum.

 

Kısaca benim matematiği sevdirmek ve öğrencileri eğlendirmek için yaptığım Tekerlemeli Çarpım Tablosunu ezberde kulllanmaya başladılar. Eğer bu çalışmamın yanlış anlaşılacağını tahmin etseydim bu çalışmamı basına tanıtmazdım.

 

Necip GÜVEN

 

238 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın