• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam1006
Toplam Ziyaret2394698

Özet çıkarmanın faydası nedir

12/06/2022

ozetin faydasi nedir

matematikkafe.com / Sıfırlama programı-14

Önceki Sayfa

 

Özet çıkarmanın faydası nedir?

 

Sıfırlama programında özet çıkarmanın faydası nedir?

 

Sıfırlama programında özet çıkarmanın pek çok faydasından söz edilebilir. Bunları şöyle sırlayabilirim:

 

1. Aktif bölüme geçmeden önce özet çalışma, aktif bölüm için hazırlık işlevi görür.
2. Biraz önce anlattığım, Türkiye topraklarının haritayla kolayca hayal edilmesi örneğinde olduğu gibi, özet çalışma sayesinde aktif bölümde yoğunlaşılan birim dersin konularının algılanması kolaylaşır.
3. Çıkarılan özet, somut ve elde kalacak bir çalışma olduğu için ileriki aylarda, ’hiçbir şey yapamadım’ kuşkusunu yaşayan öğrenciye, kuşkularını yenmede kolaylık sağlayan bir belge olmaktadır.
4. Yapılan özet çalışmalar, birim deneme testlerine geçildiğinde, çıkan yanlış cevapların konularını çalışma aşamasında, başvurulabilecek bir kaynak olmaktadır.
5. Öğrenciler okullarında, çoğu zaman sözel ders kitaplarını öğretmeninin verdiği haftalık 3-5 sayfa ödevle bitirmeye çalışırlar. Bu kitaplar da, yılsonuna kadar çoğu zaman bitmez. Sıfırlama programında öğrenci, okuldaki zamanla kıyaslanmayacak kadar kısa bir zaman içinde; ki bu süre 3 ila 15 gündür, özet bir çalışma yaparak çok farklı bir programla çalışmaya başladığını fark eder.


Özet belirttiğiniz sürelerde bitirilebilir mi? Zira bütün bir kitaptan bahsediyorsunuz...

 

Özetin iyi anlaşılması ve doğru yapılması bir de YKS-ALES-KPSS-DGS vbg sınavlara hazırlıkta kararlı olunması halinde bitirilebilir. Çünkü özeti yapılacak kitabın konu testleri varsa deneme soruları, özet aşamasında çözülmeyeceğine göre, 20-30 sayfayı bir sayfada özetleme imkânı düşünüldüğünde, 300 sayfalık bir kitabın özeti 10-15 sayfa tutacaktır. Hepimiz hatırlarız üzüntülü olduğumuz ve iğrendiğimiz zamanlarda ağzımızda bir lokma büyür büyür bir türlü yutamayız; halbuki sevinçli olduğumuz bir ortamda, ailemizle ya da arkadaşlarımızla bir şeyler yer içerken, değil lokmalar, kocaman ekmekler biter de farkında bile olmayız. Eğer iyi bir ortam oluşturabilirse, değil bir kitap, kitaplar, ciltler bitirilirde insan farkında bile olmaz.

 

Davut Aksoy

 

Kitap özeti çıkarmak faydalı mı?, Özet çıkarmak ne anlama gelir?, Özetleme ne anlama gelir?, Özet çıkarırken nelere dikkat edilmelidir?, özet nasıl çıkarılır, hikaye özeti nasıl çıkarılır

 

1306 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın