• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam650
Toplam Ziyaret2625195

Neden Dedikodu Yaparız

21/07/2023

neden-dedikodu-yapilir

 

Neden Dedikodu Yaparız


İki insan bir araya geldiğinde konuşacak bir mevzuya ihtiyaç duyar illa ki...


Bu mevzu iki tarafa da haz vermeli öyle değil mi? Kişiler, eğer başkalarından değil de birbirlerinden söz ederlerse orada tehlike çanları çalmaya başlar. Birbirleri hakkında konuşmaya başladıklarında duyacakları şeyler hoşlarına gitmeyebilir, ilişkileri bile zedelenebilir. Halbuki başkası hakkında konusulunca böyle bir risk yoktur. Bu keyif (!) saatlerce sürdürülebilir.


Peki bu işin psikolojik boyutu nedir? Başkası hakkında konuşmak sadece bir vakit kaybıyken neden baldan daha tatlı gelir ki insana? Üstelik dinlerde ve etik olarak hiç hoş karşılanmadığı malumunuzdur.


Dedikodunun zevk vermesinin sebebi bahsedilen kişiden iyi olduğumuzu, üstün olduğumuzu hissettirmesidir. Egonun tek bir konuda dahi olsa diğer insanlardan "üstün" olduğunu hissetmeye ihtiyaci vardır. Dedikodu da bu ihtiyacı en kestirme yoldan karşılar.


Belli bir farkındalığa ulaşmış insanlar hayat yolculuğunda tek başlarına olduklarını bilirler. O yüzden de sadece kendi gelişimleriyle alakadar olurlar. Diğerlerinin ne yaptıkları "ders çıkarmak" dışında ilgilerini çekmez.


Betül Arıkanlı

 

543 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın