• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam16
Toplam Ziyaret2605252

ankarali-alinin-matematikle-barismasi

matematikkafe.com

Başarıya susayanlar-1

ANKARALI ALİ'NİN MATEMATİKLE BARIŞMA SERÜVENİ!

SERÜVENİN BAŞLANGIÇ TARİHİ 10 OCAK 2009 VE İLK EMAİL!

Hocam ben 20 yasında bir gencim TYT'ye hazırlanıyorum Türkçe Matematik öğrencisi olduğum halde matematik ve geometride aşırı zorlanıyorum. Belki eğitimime ara vermiştim belki fazla çalışmamıştım da bundan oldu yada başka bir şey. Şu an ciddi anlamda sınava hazırlanıyorum; inanın matematik ve geometriye günde 6 saatten aşağı çalışmıyorum. Matematiğin 1. bölümünü halledemeden 2. bölüm matematiğine geçme deniliyor. Ben daha birinci bölümü halledemedim. Çalıştığım halde anlayamıyorum gibi geliyor. Sözel derslerde sorunum yok ama nedense sayısallarda çok zorlanıyorum. Sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol bir yöntem izlemeliyim… (Rumuz Anlaralı Çocuk)

Merhaba ANKARALI.
Web sitemizdeki Matematik Temelim Yok Ne Yapmalıyım? (1) ve "Matematik Temelim Yok, Ne Yapmalıyım? (2)” yazılarını, yorumları dikkatlice incelemeni tavsiye ederim. İlaveten de ”Matematik Eczanemizde Şifa Bulanlar” yazısını okuman yararlı olur diye düşünüyorum.
(Necip GÜVEN)

Merhaba Ankaralı, ne kadar tesadüf, ben hem yorumunuzun altına hem de e-mailinize cevap göndermiştim. Arkadan emaliliniz ulaştı. Cevabınızı verdiğim için şimdilik çalışmalarınızda başarılar dilerim. Şimdi aklıma gelmişken Çılgın Matematikçi Çıtayı Yükseltiyor yazısını da oku ve zahmet olmazsa da altına yorumunu yaz. Bu yazıya yazacağın yorumu merakla bekliyorum. Başarılar…(N. GÜVEN)

Hocam gerçekten istedikten sonra oluyormuş, en yakınımızdaki örnek sizsiniz. Gerçekten tebrik ederim ayrıca benim sorunlarıma karsı duyarlı bir şekilde yaklaşıp maillerime ve yorumlarıma fazla zaman geçmeden cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim…
(RUMUZ: ANKARALI ALİ)

Hocam maillerime ve yorumlarıma zaman geçmeden cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Yalnız kusura bakmayın lütfen ben tam olarak anlayamadım yazdığınız ‘’Temelim Yok Ne Yapmalıyım’’ konusunda Messenger kullanmıyor musunuz ve de müsait misiniz? O şekilde yardımcı olmanızı çok isterdim. Şimdiden teşekkür ederim.
(RUMUZ: ANKARALI ÇOCUK)

Merhaba ANKARALI, çalışmalarım çok yoğun olduğu için Messenger‘e fırsat bulamıyorum. Sitemiz ve kitabım ”Matematikle Barışıyorum” da senin kafandaki sorulara yeterli cevap bulabilirsin. Yalnız maalesef bu işi şipşak çözecek bir formülümüz yok. Matematiğe ısınman için önce matematikle aranda yıllardır oluşmuş buzların erimesi gerekir. Bu da ısrar ve azim gerektirir. Bu işi hemen çözeyim diye çok acele edersen hiç bir sonuca ulaşamazsın. Sitemizi incelemeye devam et. Aradığın cevabı bir yazıda mutlaka bulacağına inanıyorum. Bu yazı hangisi dersen onu ben değil sen bulacaksın. Çünkü eczanede bir çok çeşit ilaç vardır ama herkesin hastalığına göre farklı ilaç vardır. Eğer sen de bu sorunu çözmekte ciddi isen sitemiz eczanesini sabırla incelemelisin. Zaten bulduğunda ”Tamam işte aradığım buydu, teşekkür ederim hocam.” diyeceksin. Kolay gelsin… ( Necip GÜVEN )

Hocam kitabınızı şu adrese göndermenizi istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Hocam şimdi aklıma geldi, Kitabınız a ‘’A…… Ö ……….’’ a sevgilerle yazar mısınız ? Ben öyle şeyleri seviyorum da ……
( RUMUZ: ANKARALI ALİ )

Hocam Merhaba, ben RUMUZ ANKARALI ALİ. Kitabınız dün elime geçti bu gün tam olarak bitirdim. Utanmasam kaynakça kısmını da okuyacaktım. Hocam sıkılmadan okumamın nedeni belki de hayatta duymak isteyipte duyamadığım ve özlemini çektiğim sözlerin bana söylenmesidir. Hayatımda belki de gerçekten bir kişi, gerçekten önemli bir insan olduğumu hissettirdiniz ve kendime güvenim geldi. Kafamda nerdeyse hiç bir soru işareti kalmadı gibi. Bir de ben dün belki duymuşsunuzdur Ankara da Zafer çarsısı var oraya uğradım, kitapçıya ilköğretim 1. sınıftan itibaren tüm matematik kitaplarını nasıl bulabilmeğimi sordum. Kitapları M.E.B ücretsiz dağıttığı için buradaki kitapçılarda bulman çok zor var ama yardımcı kitap seklinde var onlarında tanesi 15 m civarı denildi. Hocam o sekilde almam zor gibi neden der iseniz malum maddi durum çalışmalarıma derhal başlamak istiyorum ama kitapları nerden ve ne şekilde tedarik edeceğimi bilmiyorum, bir yol gösterebilir iseniz çok çok minnettar olacağım. İyi günler her şey için çok sağ olun. (RUMUZ: ANKARALI ALİ) 27 Ocak 2009
 
Merhaba ANKARALI, kitabı beğendiğin için sevindim. Kafan rahatken senin durumunda olanlara ışık tutması amacıyla kitapla ilgili daha geniş bir değerlendirme yazısı bekliyorum. Doğal ve içinden geldiği gibi. Böylece nasıl benim yazdıklarım ve söylediklerim sana ışık tuttu ise senin yazdıkların ise senin gibi zor durumda olanlara ışık tutacaktır. Daha önce seninle yaptığımız yazışmaları ve bu mailini düzenleyip yayınlamak istiyorum. Kitapları da ikinci el kitap satan yerlerden çok ucuza alabilir hatta kiralayabilirsin. Durumu anlatırsan belki de ikinci el kitapçı çok cüzi bir ücret alabilir. Bana ara ara son durum hakkında bilgiler verirsin. Çözümünü anlamadığın ilkokul 1.kademe (1.– 4. SINIF) sorularını ve problemlerini çekinmeden sorabilirsin. Çünkü ortaokul, lise ve üniversitenin tüm yükünü ana temel olan ilkokul üzerine yükleyeceğiz. Onun için ilkokul bölümü en sağlam bölüm olması gerekiyor. Başarılar dilerim. Necip GÜVEN 27 Ocak 2009

Tamam hocam, yeter ki siz isteyin. Sakin bir ortamda kağıda tüm içtenlikle bir yazı hazırlayacağım, sonra da mail yolu ile size aktaracağım. Matematiğe 0 (Sıfırdan) dan başlamak için sabırsızlanıyorum. Eskisi gibi ezber ile değil kalıcı bir şekilde öğrenmek istiyorum. Pekiyi hocam, gönderdiğiniz çarpım tablosuyla da çalışayım mı? Bir de benim zamanım kısıtlı büyük ihtimal ilkokul kitaplarını çalıştıktan sonra tekrar etme imkanım olmayabilir ben size öğrenemediğim tüm soruları göndereceğim isterse dağlar kadar olsun.
(RUMUZ: ANKARALI ALİ 27 Ocak 2009 )

Anlamadığın tüm soruları gönderebilirsin. Çalışmaya çarpım tablosundan başlama düşüncen çok güzel. Ezbercilerin çarpım tablosu öğretimini zaten çok yakından tanıyorsun. Çarpım Tablosunu ezbersiz öğretim projemizden çalışarak bizim projemizin ezberle farklı yönlerini bizimle paylaşırsın. Aslında 2.kitabımız hem ezbersiz ve anlayarak 4 işlemi kapsayacak hem de çarpma öğretiminde sana gönderdiğim çalışmanın daha gelişmiş hali olacak. Yani 2. kitapla ezberi Türkiye’de tamamen çöpe atacağız. En nefret edilen matematik en sevilen derslerden biri haline gelecek ve matematikte Türk Gençleri hem de kitlesel olarak dünya çapında başarılara ve projelere imza atacaklar. En iyi matematikçiler de sizin gibi öğrencilerin içinden çıkacak çünkü Nasrettin Hocanın dediği gibi ”Damdan düşenin halinden ancak damdan düşenler anlar. Kolay gelsin. (N.GÜVEN 27 Ocak 2009)

Merhaba hocam ben Ankaralı. Nasılsınız inşallah iyisinizdir Sitenize de göz attım, yazışmalarımızı koymuşsunuz çok sevindim :) Ben matematiğe sıfırdan başladım, ilkokulda çok fazla sorun olmadı ama gene de sorularımı bilgisayara aktarıp size göndereceğim. Gördüm ki benim matematikle ilgili sorunlarım ortaokulda başlıyor orta 1 de Ebob, Ekok’ lu sorularda nerde ne kullanılacağını bilmiyorum ama Ebobu, Ekoku biliyorum. Orta 2 de ise olasılık permutasyon ve koordinat sisteminde sıkıntı var.

Şu anda 8.sınıf kitabının yarısına geldim. Köklü sayılarla, denklemlerle, özdeşliklerde, çarpanlara ayırmada sorunlar büyük gibi. Bunları nasıl halletmem gerekiyor. Bunları halletmeden kitabın geri kalanını tamamlamak zor gibi ama hiç bir zaman bu sevdadan vazgeçecek değilim :) Tam bir açıklama yapılmadığı için mantıklarını anlayamıyorum. O sebepten ne yapmam gerektiğinde yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi günler…
(Ankaralı 10 Şubat 2009 )

Merhaba Ankaralı. Ben ilkokul öğretmeniyim orta okul konularında eksiğim çoktur ama mantığını çok iyi bildiğim bir konu olduklarından sana EKOK Ve EBOB`un mantığını kısaca açıklayayım.

Paydaları 4, 6, 8 olan üç sayı düşünelim. Bu kesirlerde toplama veya çıkarma yapabilmemiz için bunların paydalarını eşitlememiz gerekiyor. Şimdi bun sana bir hikaye ile açıklayayım. 4,6,8 sayıları çok samimi arkadaşlardır.

Aralarında şöyle sözleşiyorlar. Hepimizin bazen aynı bazen farklı katları var. Üçümüz de aynı kata gelince mola verip diğerlerimizi beklesin. Üçümüz de bir araya gelince birlikte yemek yiyelim diye anlaşmışlar. Şimdi aşağıya üç sayınıda katlarını ayrı ayrı yazacağım. Daha sonra da baktığımızda üçününde uğradığı kat kendiliğinden ortaya çıkacak. Seyret bakalaım.

4,8,12,16,20,24,28,32,36,40,44,48
6,12,18,24,30,36,42,48
8,16,24,32,40,48

Baktığımızda üçününde birlikte ortak uğradığı ikişer kat olduğunu görüyoruz. 24 ve 48. Ama bize (EKOK --En Küçük Ortak Kat) katlardan en küçüğünü alın diyor. O zaman bu üç sayını ilk buluşma yerleri olan 24 sayısına aradığımız EKOK bu diyoruz. Yani paydalardaki sayıları 24 yapacak şekilde çarpan seçiyoruz.

Kesirlerin pay ve paydalarını O zaman 4 `ü 6 ile, 4 X 6 = 24, 6`yı 4 ile 6, 6 X 4 = 24 , 8 ise 3 ile, 8 X 3 = 24 şeklinde üçününde paydalarını eşitliyoruz. 3 Sayının da paydası eşitlendiği için kesirleri rahat rahat toplayıp veya çıkarabiliyoruz.

EBOB ise kesirleri en sade şeklini bulmakta kullanılır. Onda ise bölen EBOB`u bulunan sayılardan en büyüğünü seçiyoruz. EKOK ta katların EN KÜÇÜĞÜ, EBOB` ta bölenlerin EN BÜYÜĞÜ alınır. Zaten ismini de buradan alır.

Örnek paydaları 48, 24 olan iki sayının EBOB`unu bulalım.

48`in bölünebildiği sayılar: 2,3,6,8,12,24

24`ün bölünebildiği sayılar: 2,3,4,6,8,12

Şimdi 48 ve 24 sayılarının ikisinin de bölünebildiği sayıları ele alalım. 2,3,6,8 ve 12. Bize bu sayılardan EN BÜYÜĞÜNÜ alacaksın diyordu.

 
Bu sayıların en büyüğü ve en son sayı 12 olduğuna göre bu sayıların olduğu bir kesri en sade şekline getirebilmek için kesrin pay ve paydasını 12`ye bölmeliyiz deriz.

Ankaralı, bu anlattığım aslında matematiğin bir ezber dersi değil mantık dersi olduğuna, çözümlerde kullandığımız her formülün kendi içinde bir mantığı olduğuna örnek olması nedeniyle anlattım. Hocam size bunu kim öğretti derseniz kimse öğretmedi. Bu şekilde açıklamanın patenti tamamen bana ait.

Yıllardır gözümüzü EKOK, EBOB‘larla korkuttular. İşin en acısı da EKOK ve EBOB’un mantığını bazı matematik öğretmenlerinin de bilmediğine şahit oldum. Öğrencilerine EBOB’u öğreten matematik öğretmeni arkadaş bir kesrin en sadeleştirilmiş halini bulmak için kesrin pay ve paydasını tekrar tekrar ikiye, üçe böldürüyordu. EBOB’un mantığı nedir? Nerede, niçin, nasıl kullanmayıyız? Bunu öğrenmeyeceksek nasıl anlayabiliriz ve sevebiliriz?

Bu yüzden acaba EBOB ve EKOK’un mantığını ilkokul mezunu eşime anlatsam anlar mı diye eşime yukarıdaki şekilde anlatmayı denedim. Eşim bile rahatlıkla anladı. Demek ki isteyince oluyor.

EBOB ve EKOK’un mantığı ile ilgili bu açıklamalarıma bakıp ta tüm ortaokul konularını bildiğimi zannetme. Hatırlarsan sana ilk tanışmamızda ilk okul öğretmeni olduğumu ve sana ancak ilkokul konularında yardımcı olabileceğimi baştan söylemiştim. Kolay Gelsin…
(N.GÜVEN 10 Şubat 2009)
 
Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Ortaokul konuları için beni Ankara’dan bir matematikçi ile tanıştıracaktınız. Kısa zamanda tanıştırma imkanınız var ise minnettar olurum.
(Ankaralı 10 Şubat 2009)

Merhaba hocam nasılsınız, ben Ankaralı. Sitenizde bir yazı daha gördüm hani telefonda da bahsetmiştiniz. 4 senedir bekliyordum bu yazıyı diye. O yazının sahibi ile konuşma imkanım var mı ‘’Matematikle Üniversite de Barıştım’’ diyen abi ile? Neden der iseniz bazı şeylerde beni aydınlatabilir. Yardımcı olma gibi bir durumunuz var ise çok sevinirim. İyi akşamlar...
( Ankaralı 18 Şubat 2009 )
 
Merhaba Ankaralı. O yazının sahibi ile bu gün görüşemedim. Yarın görüşür, söylerim. Kabul ederse de telefonunu veya emalini alır sana bildiririm. İyi akşamlar.
( Necip GÜVEN 18 Şubat 2009 )

Merhaba Ankaralı. O yazıyı yazan arkadaşla bu gün görüştüm. Emalini verdi. Kendini tanıtarak irtibat kurabilirsin. Kafan hazır olduğunda kitapla ilgili yazacağın değerlendirme yazısını merakla bekliyorum. Dediğim gibi kendini hazır hissettiğin zaman yaz. Çalışmalarında Başarılar Dilerim. Kolay Gelsin. (N.Güven 20 Şubat 2009)

Hocam çok teşekkür ederim. İsterseniz o yazıyı yakın zamanda yazayım, isterseniz bazı şeyleri başardığım zaman amaçlarıma ulaştığım zaman yazayım. Siz ne zaman uygun görürseniz yardımcı olurum...(Ankaralı 20 Şubat 2009)

Ankaralı, yazı için kafanı yorma. Bu yazı için en iyi zaman senin kendini en hazır hissettiğin zamandır. Sen çalışmana devam et. Başarılar…. ( 20 Şubat 2009 )

Merhaba Ankaralı, bu gün siteye "Merhaba ben meslek lisesinden mezun oldum. 2010 da kat sayı kalktığı için çok sevindim. İstediğim bolüm eşit ağırlıkta ve ben sözel öğrencisiyim. Öğrencilik hayatımda hep sözel derslerle ilgilendim, matematiğe hiç vakit ayırmadım. Bu yüzdende matematiğim sıfır ve şimdi matematiği öğrenmek zorundayım. Benim için çok uzak bir noktada, ama ben bu dersi öğrenmek istiyorum. Nereden, nasıl ve ne şekilde verimli ders çalışacağımı bilmiyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim…`` şeklinde email geldi. 

Bu arkadaşına ne yapması gerektiği hakkında fikir vermen için iznin olursa emailini verip sana yönlendirmek istiyorum. Acaba ne dersin? Ayrıca son durumun hakkında da bilgi almak istiyorum. Selamlar... (Necip GÜVEN 23 Temmuz 2009 )

Hocam merhaba, nasılsınız? Emailinizi aldım inşallah iyisinizdir. Size son durumumu söyleyeyim. Daha önceleri matematikten 5- 6 net yapan ben, sizin kitabınız, siteniz ve diğer destek ve yardımlarınızdan sonra çok çalışarak ve bir abinin ek desteğiyle TYT de birinci bolümden 22 soru yaptım. 22 soruda 22 net ama ikinci bölümden 2 tane yapabildim. Malum zaman meselesi ne kadar çok çalışılır ve istenirse o kadar başarılı olunur.

Ben şuna inanıyorum TYT denemelerinden 3- 4 net alınsa bile insanın ful çıkarmaması için hiç bir neden yok. Beni biliyorsunuz hocam, yapamıyorum diye ağlayacak dereceye gelmiştim. Ama anladım ki istedikten sonra yapılabiliyormuş. Bu sene hem TYT ye hazırlandım hem de AÖF de kamu yönetimi okudum, 2. sınıftayım şu an. AÖF genel matematiğinde zor konular olduğu halde çalışarak kolaylıkla geçtim. Sizinle geç tanıştığım (10 Ocak 2009) ve yeterli çalışma zamanım kalmadığı için TYT de ise biraz düşük puan aldım. Benim amacım psikoloji veya PDR okumak hocam. Bu konuda inatçıyım ve kazanmak istiyorum. Kamu yönetimini de bir yandan devam ettirmek istiyorum.

Arkadaşa emailimi verebilirsiniz hocam. Hocam bir de hocam arkadaş ne olursa olsun şartlarını zorlayabiliyorsa zorlasın, ücretsiz yardım alabiliyorsa alsın veya ücretliye, durumu hangine yetiyorsa usta bir matematikçiden yardım alsın. Şu anda bana bir abı yardımcı oluyor ama haftada dört saatini bana ayırıyor. Ben de derse gelmeden bir on hazırlık yapıyorum, sonra çözümlü sorulara çalışıyorum, anlamadığım yerleri soruyorum. Sonra hocanın yanında çözümlü olmayan soruları çözüyorum. Hocam yalnız eksikler varsa onları gösteriyor yalnızca. Hocam bu konuda en önemli şey ıyı anlaşabileceği sevdiği veya sevebileceği birisini yardımcı seçsin. Bunun çok faydası oluyor. Yakında sitenize daha geniş şekilde yazmayı düşünüyorum. Durmak yok yola devam! Görüşürüz, çok sağ olun hocam!
Ankaralı 24 Temmuz 2009

``BİRİLERİ BAŞARABİLİYORSA SİZ DE BAŞARABİLİRSİNİZ``

Merhaba ben zamanında matematik yapamıyorum diye kendini eksik hisseden ağlayan bir öğrenciydim (Yanlış duymadınız ağlıyordum). Zaman zaman aklımdan dahi şüphe etmiştim. Sadece ben mi öğrenemiyorum yoksa benim gibi insanlar çok mu diye internette bir araştırma yapmaya karar verdim ve Necip hocamla tanıştım. Bana yardımcı oldu, kitabını bir çırpıda okudum. Bir anda içimdeki düşünceler değişti.Ve sıfırdan matematik çalışmaya karar verdim ve istedikten sonra her şeyin yapılacağını anladım.

Önceleri gene şüphelerim vardı bunun sebebi de yılların benim bilinç altıma kazıdığı düşüncelerdi, yapamam başaramam korkusuydu. Elim ayağım titrerdi yapamayacağım, gene olmayacak diye… Ama zamanla bu da değişti. Her yaptığım soruda bu düşünceler silindi, yerini başarabiliyorum yapabiliyorum düşünceleri yerleşti ama hala devam eksiklerim devam ediyordu.

Oturup uzun uzun düşündüm. Çalıştığım matematik konuları yerleşmeden bir sonraki konuda eksiğim fazla olacak bir sonrakinde daha fazla ve temel sağlam olsa bile ileride çok eksiğim olacaktı. Ağabeyime danıştım, ‘’ Ağabey, durum böyle, çalışıyorum anlıyorum ama yapamadığım sorular var, bunları yapamazsam eksiklerim gene olacak dedim. Ağabeyim de eğitimci bir arkadaşıyla tanıştırdı ama haftada dört saatini ayırabiliyordu. TYT’den tam bir ay önce yardım almaya başladım. Başladığımda temelim gene zayıftı, ilk derste ne yapabiliyorum ne yapamıyorum onları tespit etti hocam. Yavaş yavaş gördük eksiklerimi. Derse girmeden önce ön hazırlık yapıyordum, sonra derste konuyla ilgili soruları çözüp çözemediklerimi birlikte yapıyorduk. Evde tekrar edip konuyla ilgili çıkmış TYT sorularına çalışıyordum. Yani anlayacağınız sıfırdan tekrar matematiğe başlamıştım :)

Ders başarısı yönünden hızla ilerlemeye başladım.Önceden yavaş ilerlememin sebebi hem yapamadığım sorular hem yanlış çalışma tekniğiydi. Ağabeyimin tanıştırdığı Hocamla da çalışmanın çok faydası oldu.Bana hem sevdiğim biri, hem de dersinden sıkılmadığım birisi :)

Sen ne yaptın kardeşim diye sorarsanız, bir ay düzgün çalışarak TYT' de matematik 1 den 30 sorudan 22 sini yaptım 8 bos 22 soruda 22 yaptım 17 mat 5 geometri bunlarda net mi diyebiliriniz ama eski durumuma baktığımda bu bile benim için büyük bir başarıydı.


Zamanın kötü izleri bir anda silinmiyor kolay kolay.O yüzden birinci bolumu tamamlayıp ikinci bölüme geçemedim. Bu yüzden TYT’de puanım biraz düşük geldi, istediğim bölüm biraz yüksek puanda. Bence işin sırrı başarıdan önce hayalle başlar, hayal olmadan insanlar bir şeyi başaramaz. Hedefsiz bir insan rotasız bir gemiye benzer ... Bir de çok çalışmak, sıkılmadan çalışmak, her zaman istikrarlı olmaktır basarının sırrı.

Matematikle sıkıntısı olmayan hiç bir insan yoktur bana göre. Matematik hocalarının yapamayacağı soru yoktur diye düşünenler bile çıkabilir ama zaman zaman onlarında hatası olabilir, yapamaz. Soruda bir şey eksiktir veya öğretmenin dikkati eksiktir yapamaz. Belki de aklına gelemez soruyu çözme yöntemi o yüzden kimse canını sıkmasın ...Zaman zaman kolay denilecek soruları ben de yapamadım ama zaman zamanda olimpiyat sorusu gibi soruları kolaylıkla yaptım. Karsınıza her zaman bu derste zorluklar çıkacaktır, bu sizi çalışmaktan alıkoymasın. Aksine içinizdeki yapabilme başarabilme duygusunu körüklesin. Sorunun sonucunu merak edin, eldeki verileri kullanın, anlayana kadar bir konuyu geçmeyin, sıkıntıdan patlasanız da.

Aman canım ben bu soruyu yapabiliyorum diye geçmeyin, çözülmedik test bırakmayın konuyla ilgili. Önceleri 5 dakika, belki de on dakika uğraştığım soruları zamanla 1 dakikaya bazen de 20 saniyeye indirdiğim günler olmuştur.

Bir de yazmaktan erinmeyin, matematik demek bir anlamda yazmakta demektir. Bana göre yazmadan matematik olmaz. Her kalem oynatışınız sorunun bir sonraki aşamasına geçmek veya yanlışları görmek demektir. Hah şunu biliyorum yazmayayım, sorunun öteki aşamasına geçeyim demekle iş yürümez. Başlarda ben de öyleydim daha sonra yanlış yaptığımı anladım :)

Bence bir ÖSS denemesinde 4- 5 net yapabilen bir insanın tüm soruları doğru yapamaması için hiç bir neden yoktur, yeter ki doğru yöntem ve doğru bir çalışma olsun. Bu arkadaş böyle diyor deyip bi anlık gaza gelıp te ilerde vazgeçecekseniz hıc başlamayın. Bu ancak size zaman kaybettirir :) Başlayacaksanız, kararlı olun ve amacınıza ulasana kadar devam edin. Bu gün bu dersi ertelerseniz ilerde mutlaka ve mutlaka karşınıza çıkacak.

Sözel öğrencisi olup sözel bolümde üniversite okusanız bile ileride KPSS de kesin karsınıza çıkacak. Matematik yapamazsanız KPSS’yi kazanamıyorsunuz maalesef. Eeeee o zaman devlete matematik yapamayan üniversite ve lise mezunu giremeyecek :( Onu da geçtim, ileride çoluk çocuk sahibi olduğunuzda çoluk çocuğunuz da bu dersi görecek ve sız yapamazsanız yardımcı olamayacaksınız. Belki de ileride o da matematikten çekinen bir öğrenci olacak.

Korkmayın matematik adam yemez! Eğer biri yenecekse o da matematiktir, tavsiye ederim tadı güzeldir :) Uzun lafın kısası ``Birileri başarabiliyorsa siz de başarabilirsiniz.
(*) Ankaralı Ali 5 Ağustos 2009


Yorumlar - Yorum Yaz