• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam258
Toplam Ziyaret2379929

Üstad'a bilgelerden yorumlar! ( 1 )

29/10/2021

bilgelerden-yorumlar


ÜSTAD'A BİLGELERDEN YORUMLAR! ( 1 )

 
Necip Güven

Bilgelik nedir?

EĞİTİM UZMANI, PSİKOLJİK DANIŞMAN DÜRDANE ELHAN:

İlk defa 1996 yılında bir radyo proğramında tanıdığım, tanışarak kendisinden ilham aldığım, her zaman eğitimde önümde ışık olan, eli öpülesi, kendime örnek aldığım, her zaman projelerimi inceleyerek bana destek veren örnek ve gerçek eğitimci, güzel insan.

İSTEYEN HERKES BAŞARABİLİR (Dürdane ELHAN)



Sayın Necip Bey, Matematikle Barışıyorum, kitabınızı okudum, sizi tebrik ederim. Mesleğinizde edindiğiniz tecrübe ve birikimlerinizin ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak kuşaklara taşınması için göstermiş olduğunuz gayretlerin başarı ile devamını dilerim.

Zannederim 1996 öğretim yılıydı. Akra radyosundaki bir konuşmamdan etkilenerek bana telefon etmiş bulunduğunuz sınıf öğretmenliği konumunda yaptıklarınızın sizi tatmin etmediğini ve eğitimimizdeki eksiklerin mutlaka düzelmesi için bir şeyler yapmak gerektiğini söylemiş ve benden eğitim öğretimle ilgili kitap isimleri istemiştiniz. Ben de bir çok kitabın ismini yazdırmıştım.

İkinci telefonunuzda benim yazdırdığım kitapların dışında pek çok kitabı da okuduğunuzu coşku ile söylemiştiniz.. Öğrenme merakı öğrenilenlerden yeni metotlar yaratarak öğrencilerinizin daha kolay kavramasını sağlamanın hazzını almış ve bunun devamı için artık koşmaya başlamıştınız.. Koşunun birinci nefesinde ortaya koyduğunuz ``Matematikle Barışıyorum`` kitabınızda birçok çaresize ve zorlanan çocuklara nasıl çare olduğunuz gün gibi ortada.

Ancak ülkemizde kitapların çok az okunduğunu dikkate alırsak konulardaki anektodların daha az sayıda, matematiğin çeşitli konularıyla ilgili öğretici metotlara daha çok yer verilebilseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca konularla ilgili özdeyişler çok yerinde olmuş. Konuları anlam bakımından daha da derinleştirmiş..

Hayatta öğrenilmesi mümkün olmayan bir konu olabileceğini düşünemiyorum. Başarılması zor diye bir şey yoktur. Başarılamıyorsa yeterince verilmeyen emek ve yeterince harcanmayan zaman vardır. Çeşitli öğretim kademelerindeki öğreticiliğim sırasındada öğrencilerime hep bunu telkin etmişimdir.

Siz istediniz ve başardınız. İsteyen herkes de başarabilir. Bireyin kendi yetenekleri ölçüsünde başaramayacağı bir şey yoktur. Komşum benim gibi yazamıyorsa yazamayacağından değil yazmasını istemediğindendir diyen ünlü düşünürü burada hatırlamak yerinde olur..

Çarpım tablosu ile ilgili bulduğunuz tekerlemeler eminim ki öğrenmede renk ve kolaylık yaratacaktır. Matematik bilgilerinin öğrenilmesi zor olsaydı ilk bulunan disiplinler arasında matematik olmazdı. Bunu öğretenlerin soyut kavramlardan giderek yeterince fazla duyu organına hitap etmeyen sırf ezbere dayalı öğretim sistemlerinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Eminim ki kitabınız birçok kişiyi matematiği öğrenmede güdüleyecek, cesaretlendirecek ve öğrenme isteği yaratacaktır...
 
Bu ülkenin eğitim öğretimde yaşanan sorunların aşılabilmesi için sizin gibi koşuculara ihtiyacı vardır..


Başarılarınızın devamı dileğiyle..

Dürdane ELHAN Eğitim Uzmanı Psikolojik Danışman

 

DÜRDANE ELHAN KİMDİR?

Dürdane (Dutoglu) Elhan Elazığ’da dünyaya geldi. İlk öğretimdeki okul birinciliği okul müfettişinin dikkatini çekti. Ailesi kızlarının okutulması için ikna edilerek Kız enstitüsüne kayıt edildi. Oradan da Elazığ İlköğretmen Okuluna gitti ve derece ile bitirdi. Üç yıl ilk okul öğretmenliği yaptıktan sonra Gazi Eğitim Pedagoji Bölümünden başarı ile mezun oldu.

Aynı yıl, milli Eğitim bakanlığının Türkiye’deki ilk Rehber Uzman Eğitimi projesine katılmak üzere davet edilen on kişi arasında yer aldı. Aynı Yıl Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye’deki ilk Rehber uzman yetiştirme Programına çağrıldı ve yedi yıl süresince İzmir ve Ankara Rehberlik Araştırma merkezlerinde görev yaptı. Bu arada da A.B.D’ li uzmanlardan; Rehberlik ve klinik psikoloji, konuşma ve beyin özürlülerin eğitimi, genel ve özel yetenek testleri, projektif testler oyun terapisi ve psiko-terapi üzerinde eğitim alarak uzmanlaştı. Üstün yetenekli ve beyin özürlü çocuklarla ilgili proje ve eğitim çalışmaları yaptı.

Ankara ve İzmir’deki çalışmalarından sonra eğitim uzmanı oldu. Resmi ve özel okullarda otuz beş yıl eğitim uzmanı, psikolojik danışman ve yönetici olarak çalıştı.

Ankara Atatürk, İstanbul Ortaköy Eğitim Enstitülerinde meslek dersleri öğretim görevlisi olarak vazife yaptı. Çeşitli dergi ve gazetelerde eğitimle ilgili 76tane yazısı yayınlandı. Okullarda, sivil toplum örgütlerine, ailelerin ve çocukların eğitimi ile ilgili konferanslar, seminerler verdi. Radyo ve televizyonda eğitimle ilgili konuşmalar yaptı. Bir ara ağır sağlık sorunları yaşadığı için ”Öğrendiklerimi mezarda karıncalara mı öğreteceğim” kaygısını yaşadıysa da bu duygudan çabucak kurtularak 1996 yılında Birleşmiş Milletler Örgütünün düzenlediği Habitat II, toplantısında ”Kırsaldan Kente Göçün Çocuklar Üzerindeki Etkisi” adlı tebliğini sundu.

1998’DE III. Aile şurasında ”Kitle İletişim Araçları” Konulu tebliğini sundu.

Zeka ve Geri Zekalılık Nedir? isimli bir kitabı da mevcuttur. Ayrıcada ”Çocuklarda Dikkat eksikliği” Konusu üzerinde çalışmaktadır. Elhan, halen çocuklardaki uyum ve davranış bozuklukları, ergenlik sorunları, sınav stresini yenme ve dikkat eksikliği konularında danışmanlık vermekte ve konferanslarına devam etmektedir.

“Çölü güzel yapan, bir yerlerde su kuyusu saklıyor olmasıdır. (A.S. Exupery)
 

HAFTA SONU İSTANBUL'A GİTTİM!

Bu hafta sonu ben, İstanbul’a gittim.
Dürdane Hocamı ziyaret ettim.
Onunla durulup kendimi buldum,
Hocamdan fikirler, dualar aldım.

Yıllara meydan okuyan ulu bir çınar,
Deniz fenerleri gibi durmadan yanar.
İçenler kanar çölde yolcu misali,
Bilgiyle arıtılmış, dupduru suyu.

O bir bahçıvan, dalıma bakar,
Kuru dallarım varsa yavaşça budar.
Ne zaman görsem, hep yüzü güler,
Üretici insanı o çok sever.

İnsanlar gülerken benim halime,
Dedi, ‘’Meyveli ağaçlar taşlanır’’
Ufukları gösterip ‘’Haydi, hocam koş!’’ dedi.
Geliştirmeyen eleştiriye kafa yorma, boş dedi.

Ben bu azmi Dürdane Hoca'mdan aldım.
Bu azimle korkuları hep yere çaldım.
Tek başına açan bir gül iken,
Sayesinde serpildim, yediveren oldum.

Rabbime şükürler iyi ki varsın,
Yaşın ilerlese de hala baharsın.
Tüm güzel dilekler seninle olsun,
Mutluluk ve huzur çevreni sarsın.

Bu hafta sonu ben, İstanbul’a gittim.
Hocamı da ziyaret edip, elini öptüm.
Onunla durulup kendimi buldum,
Hocamdan fikirler, dualar aldım.

NECİP GÜVEN 10 NİSAN 2011



ÜSTAD'A BİLGELERDEN YORUMLAR! (2)


3695 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın