• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi22
Bugün Toplam885
Toplam Ziyaret2427802
Necip Güven
necipguven2008@gmail.com
YOKSA SEN MATEMATİĞİ SEVDİREN ADAM MISIN?
22/03/2020

 MATEMATİĞİ SEVDİREN ADAM

Bu paylaşımda ”Matematiği Sevdiren Adam” esprisinin ortaya çıkış hikayesini okuyacaksınız….
 
26 Temmuz 2003 cumartesi günü Palmiye Organizasyonuna uğradım. Nail Uslu Bey ve yazısında söz ettiği kızı Büşra’da oradaymış. Nail Bey’le sohbet ettikten sonra Nail Bey dışarı çıktı. Büşra’yı yanıma çağırdım. Büşra ile ilk karşılaşmamızdı. Ve o da beni önceden tanımıyordu. Çekingen tavırla yanıma geldi. Bir sandalyeye oturdum. Ona da karşımdaki sandalyeye oturmasını söyledim. Büşra’da tedirgin bir şekilde “Sen kimsin?” dedi. “Ben Hakimim” diye espri yaptım. Bu espriye aynı şekilde esprili bir cevap verdi. Öyleyse ben sorayım sen de cevap ver dedim. Tamam dedi.
 
Derslerinin nasıl olduğunu sordum. Tedirgin bir şekilde derslerinin iyi olduğunu söyledi. “Hangi dersleri seviyorsun Büşra” dedim. En çok Türkçe dersini sevdiğini söyledi. Başka hangi dersleri sorduğumda yine Türkçe dersi diye cevap verdi
 
“Büşra Hanım Türkçe dersini çok sevebilirsin; Türkçe’yi çok sevmen diğer dersleri de sevmeni engellemez. Bir insan bir çok sevgiyi ayni anda gönlünde taşıyabilir. Annemizi çok severken ayni anda Babamızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımız, okulumuzu ve öğretmenlerimizi de sevebiliriz.” dedim.
 
Daha sonra da matematiği sevip sevmediğini sordum. Nail Bey geçen yaz aramızda geçen konuşmayı evde aktarmış olacak ki Büşra’nın gözleri birden parladı. “Yoksa sen matematiği sevdiren adam mısın?”diye sordu. 
 
Evet Büşra’cığım dedim. Biraz daha sohbet ettikten sonra “Matematikle Barışıyorum” kitabının bilgisayar çıktılarından bir bölümünü okuması için Büşra’ya verdim. Büyük bir dikkatle verdiğim yazıları okudu. Biraz önceki tedirgin Büşra gitmişti. Gözleri parlıyor ve yüzü gülüyordu.
 
“Büşra’cıgım şu anki duygu ve düşüncelerini yazar mısın?” dedim. Hemen bir kağıt kalem alarak yazmaya başladı. Bitince yazıyı bana verdi. Görelim bakalım neler yazmış?
 
MATEMATİĞİ SEVDİREN ADAM!
 
Ben eskiden matematiği hiç sevmezdim. Problem çözümlerinde çok zorlanırdım. Bilemediğim problemleri önce babama gösterirdim. Babam “Bilmiyorum kızım deyince de anneme sorardım. Annem ortaokul mezunu olduğu halde bir çok problemi ya çok zor çözüyor veya hiç çözemiyordu. Bu durum benim matematik korkumu daha da arttırıyordu. Annem, çözdüğü problemleri daha sonra bana anlatıyordu ama çoğunlukla bir şey anlamıyordum. Kendi kendime “Yüksek okul mezunu babamın, ortaokul mezunu annemin çözemediği problemleri ilkokul öğrencisi olan ben nasıl çözeyim.” diye düşünüyordum.
 
Bir gün öğretmenimiz sınıfta bir problem sordu. Heyecanlandım ve problemi doğru çözemedim. Bu benim moralimi çok bozdu ve matematiği öğrenme isteğimi azalttı. O günden sonra problem çözümlerinde daha çok zorlanmaya başladım.
 
Necip öğretmenimle tanıştıktan sonra matematik dersi konusunda düşüncelerim değişmeye başladı. Benimle yaptığı konuşma ve basım için hazırladığı ”Matematikle Barışıyorum ” kitabının bazı bölümlerinden okuttuğu yazılardan sonra matematik dersine karşı yeniden ilgi duymaya başladım.
 
Bundan sonra problemleri yanlış yapsam da pes etmeyeceğim. Problemi çözmek için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.
 
Necip öğretmenimle anlaştık. Annemle beraber çayları ve pastaları hazırladıktan sonra evimize davet edeceğim. Birlikte zevkli matematik dersleri yapacağız.
 
Arkadaşlar siz de matematikten korkmayın. Matematiği eğlenceli hale getirin. Bıkmadan, usanmadan gayretle çalışmaya devam ederseniz sizin de başaracağınıza inanıyorum.
 
Büşra Nur USLU / Dumlupınar İ.Ö. Okulu 5-B Sınıfı 26 Temmuz 2003


601 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GEÇİM DENKLEMİ! - 14/04/2024
GEÇİM DENKLEMİ!
BAŞARIYA GİDEN YOL KESE FORMÜLÜNDEN GEÇER! - 27/03/2024
BAŞARIYA GİDEN YOL KESE FORMÜLÜNDEN GEÇER!
POPÜLER MESLEKLER MASALI - 06/03/2024
POPÜLER MESLEKLER MASALI
MATEMATİKLE BARIŞMAYA DAVET EDİYORUZ! - 28/02/2024
MATEMATİKLE BARIŞMAYA DAVET EDİYORUZ!
HER ŞEY BİZDE BİTER! - 21/02/2024
BENDE, SENDE NE VAR Kİ, HER ŞEY BİZDE BİTER!
ÇOCUKLAR MATEMATİK ÖĞRENMEKTE NEDEN ZORLANIRLAR? - 19/02/2024
ÇOCUKLAR MATEMATİK ÖĞRENMEKTE NEDEN ZORLANIRLAR?
AİLE KÜLTÜRÜ NEDİR - 15/02/2024
AİLE KÜLTÜRÜ NEDİR
BEKLE BUĞDAY TANESİ - 10/02/2024
BEKLE BUĞDAY TANESİ
YE KÜRKÜM YE DEVAM EDİYOR - 31/01/2024
YE KÜRKÜM YE DEVAM EDİYOR
 Devamı