• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam714
Toplam Ziyaret2444978
Necip Güven
necipguven2008@gmail.com
TÜRK İNSANI DUYARSA ALAYA ALIR, GÖRÜRSE İNANIR!
24/12/2023


DOĞAL YÖNTEMLE İKİZ KUZU PROJESİ!
 
 
Öğretmenlik görevimin yarısını köylerde geçirdim. Her görev yaptığım yerde köylülere faydalı olmak için çalıştım. İnegölde görev yaparken İlçe tarım kütüphanesindeki hayvancılık ve tarım kitaplarının büyük çoğunluğuna göz attım. Yaşadığım olaylar bana Türk insanının duyduğuna değil, gördüklerine inandığını gösterdi.
 
 
Mesela hayvanlar için yapılan mısır silajının yapımı ve faydalarının 1963 yıllarında radyolarda anlatıldığını kitaptan okudum. Bu faydalı bilgi çiftçiler tarafından kaç yıl sonra uygulanmıştır dersiniz? Tam 30 yıl sonra. 1983 yılında İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü devletin slaj makinesi ile örnek slaj yaptı. Bir yıl sonra çevre köylüler birleşerek slaj makineleri alarak hayvanları için slaj yapmaya başladı.
 
 
2. Olay da kendi başıma geldi. 1983-1986 yılları arasında görev yaptığım İnegöl Dipsizgöl Köyü'nde bir  gazetede bir hayvancılık fak. prof.'unun bir aylık buğday bakımı ile koyunlarda ikizlik oranının % 50 arttığı haberini okudum. Başka bir kitapta çimlenmiş buğdayın E vitamini oranının çok daha zenginlendiğini okudum. Okuduğum iki bilgiyi birleştirerek prof.'un projesinin çimlendirilmiş buğday ile hem daha kolay, hem risksiz, hem de daha verimli sonuç alınacağını düşünerek bu projeyi uygulamaya karar verdim.
 
 
Bir köylü ile görüşerek onu projeyi uygulamaya ikna ettim. Uygulama koyunları bir aylık çimlendirilmiş buğdayla takviye besin yoluyla ikiz kuzu miktarını arttırmayı amaçlıyordu. Hemen projeyi uygulamaya soktuk. Bir aylık uygulama döneminde köylüler arkadaşla ve çocuklarıyla ''Yaz ayında koyunlara buğday yediriyorlar!'' diye dalga geçiyor ve ''Necip Hoca öğretmen, ne anlar hayvancılıktan.'' diye onları kızdırıyorlardı.
 
 
Bir aylık uygulama ve 5 aylık gebelik döneminden sonra doğumlar başladı. Doğumlar sona erdiğine 5 koyunların üçü ikiz, ikisi üçüz doğum yaptı. 5 koyundan 12 kuzu ele ettik. Bu sonuçlardan sonra tüm alaylar kesildi. Daha önce bizimle alay eden koyuncular ''Hoca'nın metodu'' şifresiyle alay ettikleri uygulamaları kendileri yapmaya başladılar.
 
 
Daha sonra ne oldu dersiniz? Birkaç yıl sonra köye ziyarete gittim. Daha önce projemiz ile alay eden Mehmet Bey'e, ''Mehmet Ağa, ikiz kuzu projesi nasıl gidiyor?''dedim.
 
 
Köylü Mehmet Bey elini de sallayarak, ''Ohooooo, Necip Hocam, biz ikiz kuzu projesini geçeli çok oldu. Şimdi üçüz, dördüz kuzu üzerinde çalışıyoruz.''dedi.
 
 
Daha sonra hayvancılıkta başarını formülünü anlatan görselini Eskişehir'de Yasin Reklama yaptırdım. 06 Ağustos 2010 Tarihinde Bozüyük'te ''MATEMATİĞİ SEVDİREN ADAM’DAN DOĞAL YÖNTEMLERLE ÇİFT KUZU PROJESİ''başlıklı basın açıklaması yaptım ama topçu, popçu medya matematik haberlerimi görmezden geldiği gibi bu haberi de görmezden geldi.Görseldeki SÇMK Açılımı=Saldım Çayıra Mevlam Kayıra Kısaca, hayatımızın her alanında bilgiye yatırım yapmadan verimli üretim yapamayız.
 
 
Necip Hoca'ya gülmek serbest, nasıl olsa sonunda ben güleceğim. Benim de güleceğim günler çok yakında... NECİP GÜVEN        


249 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

MATEMATİKTE ÇANLAR KIZLAR İÇİN ÇALIYOR! - 21/04/2024
MATEMATİKTE ÇANLAR KIZLAR İÇİN ÇALIYOR!
GEÇİM DENKLEMİ! - 14/04/2024
GEÇİM DENKLEMİ!
BAŞARIYA GİDEN YOL KESE FORMÜLÜNDEN GEÇER! - 27/03/2024
BAŞARIYA GİDEN YOL KESE FORMÜLÜNDEN GEÇER!
POPÜLER MESLEKLER MASALI - 06/03/2024
POPÜLER MESLEKLER MASALI
MATEMATİKLE BARIŞMAYA DAVET EDİYORUZ! - 28/02/2024
MATEMATİKLE BARIŞMAYA DAVET EDİYORUZ!
HER ŞEY BİZDE BİTER! - 21/02/2024
BENDE, SENDE NE VAR Kİ, HER ŞEY BİZDE BİTER!
ÇOCUKLAR MATEMATİK ÖĞRENMEKTE NEDEN ZORLANIRLAR? - 19/02/2024
ÇOCUKLAR MATEMATİK ÖĞRENMEKTE NEDEN ZORLANIRLAR?
AİLE KÜLTÜRÜ NEDİR - 15/02/2024
AİLE KÜLTÜRÜ NEDİR
BEKLE BUĞDAY TANESİ - 10/02/2024
BEKLE BUĞDAY TANESİ
 Devamı